Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Meclis TV’ye 15 Temmuz Darbe girişimini ve TBMM’de alınacak yeni güvenlik önlemlerini değerlendirdi.
Uslu, Meclis TV’ye yaptığı değerlendirmede “TBMM Başkanlık Divanı Toplantısı’nda 15 Temmuz gecesinde yaşananları, sığınaklarda, giriş kapılarında, Meclis Genel Kurul Salonu’nda ve Meclis TV’nin yayınları konusunda alınacak önlemleri değerlendirdik. Önlemleri alırken de halkın Meclisini Kışlaya çevirmemeye özen gösteriyoruz. Ana giriş kapılarımıza road blocker ve yeni Mantar çalışmaları başladı. Giriş kapılarındaki önlemlerin artırılması, polis sayısının artırılması ile polislerin kullandığı silahların teknolojik olarak yenilenmesi yönünde görüş birliğine varıldı. Sığınakların daha verimli hale getirilmesi için de çalışmalar başlatıldı” dedi.
Uslu, 15 Temmuz gecesi yaşananlar hakkında da bilgiler vererek “Başkanımız İsmail Kahraman ve Siyasi Partilerimizin Grup Başkanvekillerimizin darbeci teröristlere karşı Genel Kuruldaki açıklamalarının televizyon kanallarından canlı yayınlanmasını hazmedemeyen vatan hainleri Adalet Bakanımız Bekir Bozdağ’ın kürsüde olduğu anda Gazi Meclisimizi bombalamaya başladılar. Art arda gelen bombalar üzerine TBMM Başkanımız İsmail Kahraman görevli Polislerin dışında herkesin sığınağa inmesi talimatını vermiştir. Teröristler korku vererek Gazi Meclisi terk etmemizi istediler. Milletvekillerinin dik durarak TBMM’yi terk etmemeleri üzerine bombalarla Milletvekillerini Şehit ederek emellerine ulaşmaya çalıştılar. TBMM Ana Binaya isabet eden bombalamanın yapıldığı esnada TBMM Başkanı, Bakan ve Milletvekillerimiz sığınakta olmasa idi hainler emellerine ulaşmaları için büyük prim verilmiş olacaktı. Halkımız meydanlarda tanka, uçağa karşı durarak mücadelesini verirken TBMM Başkanımız, Bakanlarımız ile her partiden Milletvekillerimizin bir kısmı da yoğun hava saldırısına rağmen Gazi Meclisi terk etmeyerek gerek Genel Kurul salonunda gerekse sığınakta birlikte hareket ederek mücadeleyi sürdürmüşlerdir” dedi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim