İflas eden veya dükkânını kapatmak zorunda kalan esnafın ekonomik durumunu düzeltip yeni bir işyeri açana kadar belli bir süre bu fondan yararlanabileceğini söyleyen Uslu, “Devlet, işsizlik fonunda olduğu gibi bu fona da belli bir oranda katkı sağlayacak. Başbakanımız Binali Yıldırım Ak Parti grup toplantısında “Esnaf Ahilik Fonu” hakkında müjdeyi vererek düzenlemenin en kısa zamanda Meclis’e geleceğini söyledi” dedi.

Fon ile birlikte esnaf ve sanatkârlara tasarruf artırıcı bir mekanizma kurulacağının bilgisini veren Uslu, “Ekonomik nedenlerle işyerini kapatmak zorunda kalan esnaf ve sanatkâr, fondan faydalanabilecek. Yeniden iş kurduğunda fondan yapılan ödeme kesilecek” ifadelerini kullandı.

Gümrük ve Ticaret ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlıklarının proje ile ilgili çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Uslu, şunları söyledi:

“Altyapısı tamamlanan Esnaf ve Ahilik Fonu, İş ve İşçi Bulma Kurumu’nun (İŞKUR) işsizlik fonunun bir benzeri olacak. Esnafın, dükkânı açıkken primli katkıda bulunduğu fona devlet de belli oranda katkı sağlayacak. Fon sayesinde işyerini kapatan esnaf ve sanatkârlar hem sağlık hizmetlerinden faydalanacak hem de işsizlik maaşı alabilecek. Esnaf ve Ahilik Fonu’na katkı sağlayan ancak ihtiyacı olmadığı için fondan destek almayan esnaf belli bir ödeme süresi ve yaş kriterlerini yerine getirdiği takdirde bu parayı toplu olarak alabilecek.

TESK Başkanımız Sn. Bendevi Palandöken’in de sık sık gündeme getirdiği fonun gerçekleşmesi ile birlikte Sosyal Devlet hem esnafı işsizlik riskine karşı korumuş hem de ülkemize dayatılan Ekonomik terörün etkisi azaltılmış olacaktır. Esnafımıza hayırlı uğurlu olsun. 

KOBİLERE YENİ DESTEKLER

Öte yandan Nakit sıkıntısı çeken KOBİ'lere düşük faizli kredi verilecek. 250 milyar hacminde bir kredi imkanı sağlandı. Hazineye 25 milyar lira kaynak aktararak bunun karşılığı 250 milyar liralık bir imkanı sağlamış olacağız. Bunu yaparken asla ilave borçlanma yapılmayacak ve mali disiplinden de asla vazgeçilmeyecektir.”

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim