Toplantıda darbe girişimi ve o gece TBMM'de yaşananlar konuşulurken hangi güvenlik önlemlerinin alınacağı da tartışıldı. Güvenlik Koordinasyon Kurulunda görüşülen konular ve yapılması planlanan çalışmalarla ilgili Divan Heyetini bilgilendiren Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, “TBMM’de Güvenlik önlemleri ve gerekli tedbirlerin alınması oldukça önemli. Önlemleri alırken halkın Meclisini kışlaya çevirmek de doğru değil. Ana giriş kapılarımıza road blocker ve yeni mantar çalışmalarımıza hafta sonu başlıyoruz” dedi.
Toplantıda; Meclisin daha iyi korunması ve güvenlik önlemlerinin en üst seviyede alınması, sığınakların kullanılabilecek şekilde yeniden düzenlenmesi konusunda görüş birliğine varıldı. Giriş kapılarındaki önlemlerin artırılması, polis sayısının artırılması ile polislerin kullandığı silahların teknolojik olarak yenilenmesi yönünde görüş birliğine varıldı. Ancak füze ya da hava savunma sistemi konulmasıyla ilgili karar alınmadı.
Toplantı sonrası Başkanlık Divanı, darbe girişimiyle ilgili olarak İçişleri Bakanlığı, Gölbaşı'ndaki Özel Harekât Daire Başkanlığı, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne ziyaretlerde bulundu.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim