Türkiye Cumhuriyeti’nin İkinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü vefatının 44. yılında Anıtkabir'deki mezarı başında törenle anıldı. Törene, İnönü'nün kızı Özlem Toker ve bazı aile fertlerinin yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, Cumhurbaşkanlığı adına Genel Sekreter Yardımcısı Nadir Alpaslan, TBMM Başkanlığı adına AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Başbakanlık adına Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ümit Dündar, CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ahmet Meşe ve yönetimi, Yenimahalle Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Kartal, Başkan Yardımcıları Başar Bal, Yaşar Neslihanoğlu, askeri erkan ile vatandaşlar katıldı.

Törende, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Alpaslan tarafından Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kabrine çelenk koyulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu. Heyet, daha sonra İnönü'nün kabrinin bulunduğu alana geçti.

İsmet İnönü'nün özgeçmişinin okunmasının ardından Alpaslan Cumhurbaşkanlığı, Tüfenkçi Başbakanlık, Kılıçdaroğlu CHP, Dündar Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve İnönü'nün kızı Toker de ailesi adına kabre çelenk koydu.

Saygı duruşunda bulunulması sonrasında Çorum Milletvekili Uslu, İnönü ailesine taziyelerini iletti.

(Mehmet DALAR)

Editör: TE Bilisim