Acil çağrıların tek merkezde toplanmasını amaçlayan proje ile vatandaşın 110, 112, 155, 156, 171 gibi ayrı ayrı numaraları aramak, yerine sadece 112’yi arayarak acil durum bildirisi yapabileceği bildirildi.
Konu ile ilgili olarak bilgi veren AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, acil durumlarda vatandaşın nereyi, nasıl arayacakları konusunda tereddüt yaşadığını belirterek bu proje sayesinde sadece ortak bir numaradan yardım alınabilmesi sağlanmakla birlikte, birden fazla kurumun müdahalesi gereken olaylarda koordinasyonun da sağlanmış olacağını dile getirdi.
Son olarak Bayat Çukuröz Köyü’nde bir yangın yaşandığını vurgulayan Uslu, köye yakın bir belediyelerden birinin itfaiye aracını göndermeyerek yangının müdahalesini geciktirerek büyümesini sağladığını anlatarak çağrı merkezinin ilimiz açısından da yararlı olacağını kaydetti.
Tüm acil çağrı numaralarının 112 çatısı altında toplanması için İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü koordinesinde proje hazırlandığını, önümüzdeki günlerde projenin Özel İdare’ye yollanacağını ve proje altyapısının yılbaşına kadar tamamlanması ile 2016’da yapım ihalesini gerçekleştireceklerini söyleyen Milletvekili Uslu, merkez için Ankara yolu 4. Kilometre üzerinde 5 bin 900 metrekarelik arazinin belirlendiğini ifade etti.
Milletvekili Uslu bu merkez sayesinde görevli memurların gün boyu gelen çağrıları ilgili kurumlara yönlendireceğini, olaylarda ilgili tüm birimler olabilecek en kısa sürede olay yerine ulayabileceğini, arayan kişilerin isim, adres ve konum bilgisinin görülebileceğini sözlerine ekledi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim