AKP İl Başkanı Av. Rumi Bekiroğlu ile Merkez İlçe Başkanı Av. Yaşar Anaç’ın da hazır bulunduğu ziyarette Oda Başkanı Sayan, “Amacımız çiftçimize hizmet etmektir. Onları mağdur etmeden çalışacağız” diyerek ziyaretlerinden dolayı heyete teşekkür etti.
Ziyaretlerde açıklamalarda bulunan Milletvekili Uslu da, “Kongre sürecinde tarafsız kalmaya özen gösterdik. Meslek ve sivil toplum örgütleri halkımız için çalışıyor. Bizler de sizlere hizmet etmek için varız. Çiftçimizin tercihi bizim başımızın üstündedir. Güven tazelemiş bir yönetimle çalışmak bize şevk verir” dedi.
Konuşmasında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın Çorum yatırımlarını da değerlendiren Milletvekili Uslu, “2006-2014 yılları arasında Çorum’da 44 tesise 8 milyon hibe ödendi. 28 kooperatife 33 milyon TL kredi desteği sağlandı. Ayrıca Çorum’da arazi toplulaştırma çalışmaları hızla devam ediyor. Çorum Türkiye’nin 2. büyük göller bölgesi olmaya aday. Tarım arazilerinin sulanması için yatırımlarımız sürüyor. Uğurludağ’da yer tespiti yapıldı. Yakın bir zamanda pirinç işleme ve paketleme fabrikası kuracağız” diye konuştu.
Milletvekilinin görevinin toplumsal olduğunu ve bireysel iş takibi yapmaması gerektiğini ifade eden Uslu, “Bizler kamu hizmeti yapıyoruz ve gelecek nesillerimiz düşünmek zorundayız. Sorunun değil çözümün tarafıyız. Ak Parti kadroları Çorum çiftçisinin kalkınması için Ziraat Odası’na destek verecektir” dedi.
(Onur MÜLAZIM)
Editör: TE Bilisim