Anıtkabir'de düzenlenen törene, TBMM Başkan vekili Ahmet Aydın'ın yanı sıra Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, başbakan yardımcıları, bakanlar, TBMM Başkanlık Divanı üyeleri, Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Ankara Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ahmet Gündoğdu, Hatay Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Orhan Karasayar, Niğde Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Erdoğan Özeğen ve milletvekilleri katıldı.

Aslanlı Yol'da yoğun kar yağışı altında yürüyerek Atatürk'ün mozolesine gelen heyet, TBMM Başkanvekili Aydın'ın mozoleye çelenk bırakmasının ardından, saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı'nı okudu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve TBMM’nin açılışının 97’nci yıldönümü dolayısıyla Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde de tören düzenlendi. Törene; TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, TBMM Divan Üyeleri ve milletvekilleri katıldı. TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın’ın açış konuşması yaptığı ve Meclis Şeref Defteri’ni imzaladığı törende daha sonra TBMM Başkanvekili Aydın, MHP Genel Başkanı Bahçeli, Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu ve beraberindeki milletvekilleri Birinci Meclisi gezdi. Ankara Seğmenler Kulübünün yaptığı gösterinin ardından program sona erdi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim