Sendika temsilcisi İbrahim Akbal ile Adem Çatal tarafından organize edilen seminere konuşmacı olarak Adalet ve Kalkınma Partisi Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu katıldı.
Bremen'nin Hemelingen semtindeki Bürgerhaus'da organize edilen seminerde konuşan Uslu, Türkiye'de kayıt dışı üretim ve işçi çalıştırma oranının her geçen yıl düştüğünü, bunun da ekonomiye canlılık kazandırdığını söyledi. Uslu, “Türkiye'de önceden kayıt dışı çalışma ve üretim oranı yüzde 65 civarlarındaydı. Bu oran şu anda yüzde 30'lara kadar düştü. Türkiye'nin temel sorunu kayıt dışı üretim, kayıt dışı işçi çalıştırmak ve kayıt dış siyasettir” diye konuştu.
DGB ve Mercedes işçi temsilcisi İbrahim Akbal, Mercedes'in altın dönemini yaşadığını dile getirdi. Mercedes'in gelecek yıl Bremen'de 430 bin araç üretmeyi planladığını vurgulayan Akbal, “Bremen'de gelecek yıl 430 bin araç üretilmesi planlanıyor. Bu nedenle yeni çalışma planı yapılıyor. Biz sendika olarak işverenle görüşme halindeyiz. Biz yeni işçi alımı yapılması yönünde baskı kuruyoruz. Önümüzdeki aylarda yeni işçi alımı olabilir” dedi.
Cuma gününe kadar devam edecek olan seminerin ikinci konuğu ise CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş olacak.
(Haber Merkezi)
 
Editör: TE Bilisim