Toplantıya Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Bilim, Sanayi, Teknoloji İl Müdürü Murat Ocak, TSO yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal, Teknokent Müdürü Prof.Dr. İrfan Kurtbaş ve sanayiciler katıldı.

Prof.Dr. İrfan Kurtbaş’ın KUSİ (Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği) ile ilgili bilgi verdiği toplantıda Çorum’un en fazla etkinlik yapan 6. il seçildiğini anlatan Kurtbaş, Çorum’da binin üzerinde firma bulunduğunu ancak bir tane ARGE geliştirme merkezi bulunmasının doğru olmadığını ifade etti. Kurtbaş, şu ana kadar 5 tane inovasyon projesi, ÇARGE kapsamında 2 teknogirişim, 1 KOSGEB inovasyon, 2 adet 1507 kobi arge, 5 adet 1505 üniversite sanayi projesi 1 adette teknoyatırım hazırlandığını belirtti.

Bilim, Sanayi, Teknoloji İl Müdürü Murat Ocak ise 5 yıldır çalışmaların devam ettiğini ancak tecrübenin daha önemli olduğunu ifade etti. 21012 yılından itibaren firma ziyaretlerinin devam ettiğini söyleyen Ocak, çalışmaların KUSİ ve ÇORGE ile devam edeceğini, sanayiciler ile birlikte yeni ufuklara girileceğini dile getirdi.

“PES ETMEDİK”

TSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal, sanayi ve üniversite işbirliği konusunda iyi bir yere geldiklerini belirterek bunun bir kriteri olmadığını kaydetti. Hocaların firmaları tanır hale geldiğini vurgulayan Başaranhıncal, arada keyifsizlik hissedilen alanlar da bulunduğunu dile getirdi.

Toplantıya fazla sanayicinin katılmamasını da eleştiren Başaranhıncal, “Bizim sanayicimiz toplu hareket etmeyi sevmiyor. Sanayicimiz işler iyiyken ya da kötüyken toplantılara katılmaz ama orta düzeydeyken gelir. Ama biz ne erineceğiz ne de pes edeceğiz” dedi.

Son olarak kürsüye gelen Hitit Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Reha Metin Alkan da; silikon vadisi ne ise teknokentin de o anlama geldiğini anlattı.

Sanayici ya da akademisyenlerin birbirine “O gelsin” demeyi bırakıp birlikte çalışması gerektiğini anlatan Alkan, görevde olduğu sürece üniversite sanayi işbirliği konusunda çalışmayı sürdüreceğini dile getirdi.

Alkan, “Artık milli çalışmalar yapmamız gerekiyor. Bugün vida üretiyorsak yarın uçak motoru üretiriz. Savunma sanayinin önemli isimlerinden Ethem Sancak, “Ne üretecekseniz birlikte üretelim” dedi mazeret üretme zamanı değil artık üretime geçme zamanı” dedi.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim