Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek’in konuşmacı olarak katıldığı kurultay saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Vatan Partisi İl Başkanı Rasim Burhanoğlu’nun açış konuşması ile başlayan programda çiftçi, esnaf, zanaatkar, sanayici, memur ve tüccarın feryat ettiğini işyerlerinin birer birer kapandığını belirterek bunun böyle gidemeyeceğini anlattı.

Bütün iş kollarında gündemin iflas ve konkordato olduğunu anlatan Burhanoğlu, bu sürecin en kötü yanının ise fabrikaların kapanması ile birlikte çok sayıda insanın işsiz kalması olduğunu dile getirdi. TÜİK verilerine göre bir yıllık süreç içinde işsiz sayısındaki artışın 1 milyon 309 bin olduğunu bunlardan 718 bininin işi olup işini kaybedenler olduğunu anlattı.

Çiftçinin ürününün para etmediğini maliyetlerin yüksek olduğunu ve çiftçinin toprağı sürmek, gübrelemek ve ilaçlamak için para bulamadığını söyleyen Burhanoğlu, dış borcun 500 milyar doları aştığını ilerisinin de pek parlak görünmediğini anlattı.

Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek ise konuşmasında “Kul dara düşmeyince Hızır yetişmez” sözünü hatırlatarak kulların dara düştüğünü, ülkenin daha önce dara düştüğünde Atatürk’ün yetiştiğini dile getirdi. Köylünün verilen desteklerden dolayı devletin sırtında kambur olarak görüldüğünü belirten Perinçek, Atatürk’ün milletin efendisi yaptığı köylünün şimdi ise yük olarak görüldüğünü söyledi. Atatürk zamanında tarımın dışa açıldığını, üretilenin iç piyasaya yettiği gibi dışarı da satıldığını belirten Perinçek, kamu iktisadi teşebbüslerinin de kambur olarak görülerek satışa çıkarıldığını, büyük sanayicilerin de kambur olarak görülerek gümrüklerin kaldırıldığını, ardından esnafın kambur olarak görülerek AVM’lerin yayılmasına izin verildiğini belirtti.

Üretimin olmazsa ekonominin de batacağını belirten Perinçek, dış borcun 500 milyar dolara ulaştığını ve Türkiye’nin bunun altından kalkacak durumunun bulunmadığını söyledi.

TÜRKİYE HACZEDİLİYOR

Ülkenin bu sorunun altından ancak üretimle kalkabileceğini anlatan Perinçek, Türkiye’nin kamu iktisadi teşebbüslerinin haczedilmeye başlandığını ve arazilerinin satıldığını belirtti. Üreticinin baştacı yapılması halinde ekonominin düzeleceğini vurgulayan Perinçek, “Ülkenin borçlanma ekonomisinden kurtulması için fabrikalar, atölyeler ve işyerlerini destekleyecek iflasın önüne geçilecek önlemler alınması gerekir. Zonguldak’ta 50 yıl yetecek kömür var ancak Ukrayna’dan kömür alıyoruz. Önümüzdeki tablo bozuk. Batmış bir ülke ve millet var. Büyüyen ekonomiler bakıldığında ülkelerin gümrüklerle kendilerini koruduğu görülüyor” dedi.

“PİYASADA TÜRK LİRASI KULLANILMALI”

Türkiye’de alışverişlerde Türk lirasının kullanılması gerektiğini belirten Doğu Perinçek, bankalardaki döviz birikimlerinin de kur üzerinden Türk Lirası’na çevrilmesinin uygun olacağını anlattı. Milli b.ir seferberlik yapılarak tasarrufa gidilmesini öneren Perinçek, “Bu tasarrufta devlet büyükleri örnek olmalı, göze batacak şatafatlı hayattan uzak durmalılar. Tasarruflar ve oluşturulan enerji fabrikalara ve üretime yönlendirilmeli. Toplum olarak bir direnme sergilemeliyiz. Halk aç kalmamalı, güvenlikten kesilmemeli, herkese sağlık hizmeti verilmeli, eğitime de büyük önem verilmeli. Yatırımlar Türkiye’nin dış pazarda en çok harcama yaptığı alanlara yapılmalı” şeklinde konuştu.

Tunceli’ye devlete karşı isyan başlatan Seyit Rıza heykelinin dikildiğini söyleyen Perinçek, Atatürk heykellerinin ondan ilham alınması amacıyla dikildiğini, Seyit Rıza heykeli’nin dikilmesinin de ülkeye karşı isyan çıkaran terör örgütlerine güç verdiğini kaydetti. (Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim