Ünye Belediyesi tarafından bu yıl 2'ncisi düzenlenen Yunus Emre Edebiyat ve Kitap Günleri, çok sayıda usta yazarı kitapseverlerle buluşturdu.

Ünye Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen etkinliğe, yazar Cevat Turan'ın yanı sıra, Metin Üstündağ, Şerafettin Kaya, Mehtap Meral, Dursun Özden, Murat Bulut ve Aslan Özdemir gibi 30’u aşkın yazar katıldı.

7-13 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen ve son günü ödül töreniyle kapanan etkinlikte şair ve yazar Cevat Turan, kitapseverlere, “Edebiyatımızda Dönem Romanları” konulu bir konferans verdi.

Çorum olaylarını merkeze aldığı Unutmalar Şehri'nde, 1980 yılının Mayıs'ından 12 Eylül askeri darbesine kadar geçen 5 aylık bir kesiti anlatan Turan, konferansta, ''Bir ülkenin geleceğini şekillendirmek için geçmişini çok iyi bilmek gerekmektedir" dedi.

“Unutmalar Şehri” isimli romanında, Türkiye'nin yakın döneminde yaşanan acıları, trajedileri ve çatışmalarını anlatması nedeniyle gençlerin gelecekte muhtemel yaşayabileceği problemlere karşı uyanık olmalarını sağlayacak bilgiler içerdiğini belirten Turan, "Romanda anlatılanlar, geçmişten aldığı ışığı geleceğe taşımaktadır" diye konuştu.

"Darbeler bu ülkenin en trajik kırılma noktalarıdır" diyen Turan, "Romanın, şiirin, karikatürün, tiyatronun önemi, sanatı araçsallaştırarak, toplumsal bir dönemi anlamamıza katkıda bulunmaktadır. Unutmalar Şehri' de buna hizmet eden bir romandır'' ifadelerini kullandı.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim