Çorum’da 25 yaşındaki S.G isimli genç kızın unutkanlık hastalığı başına iş açtı. Olay 2009 yılı Nisan ayında Çorum merkezde meydana geldi. Samsun Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’nde “bipolar duygulanım bozukluğu” tanısıyla tedavi gören S.G’nin her şey Çorum il merkezinde bulunan bir kafeye gitmesiyle başladı. Kafeye giden S.G, burada tek başına oturduğu sırada M.Ç.,isimli kişi, genç kadının yanına gelerek “arkadaş olmak” istediğini söyledi. Psikolojik tedavi gördüğü iddia edilen genç kadın ise M.Ç’ye masasında oturabileceğini söyledi.
M.Ç, S.G ile konuşup ondan hoşlandığını, kendisi ile evlenmek istediğini söyledikten sonra kızı Çorum Barajı’na götürerek burada cinsel ilişkiye girdi. İkili daha sonra şehir merkezine geri döndü. S.G, isimli kadın başına geleceklerden habersiz M.Ç’nin yanından ayrılmadı.
M.Ç., arkadaşı E.K’yi de arayıp arabasıyla kendilerini almasını istedi. Bu sırada Ş.K’de arkadaşı M.Ç’nin yanına geldi.
Üç kişi bir süre alkol alıp S.G’yi metruk bir eve götürdü. M,Ç., burada S.G ile yeniden ilişkiye girdi. Ardından genç kadının yanına gelen Ş.K de S.G ile ilişkiye girdi. Bir süre sonra E.K’de S.G ile ilişkiye girmek istediğini belirtip oda aynı yerde genç kadınla ilişkiye girdi.
Üç kişi bir süre sonra S.G’yi alarak Çorum’a geri döndü. M.Ç. genç kadını Çorum merkezde bir bekar evine götürdü. Burada bulunan C.U., B.A., Y.I.,ve V.A isimli kişilerde de S.G ile peş peşe ilişkiye girdi. Bir gün sonra yine V.B.,ve B.A.,,S.G’yi M.K’nin evine bıraktı. Y.G. isimli kişi de S.G ile yeniden buluşarak başka bir evde ilişkiye girdi.
Daha sonra Y.G, S.G’yi otobüs terminaline bıraktı. S.G., Ankara’ya gitmek için otobüse bindi. S.E,ve R.P’de bir yolunu bulup genç kadınla ilişkiye girdi. Bir süre sonra S.G, isimli kadın tekrar Çorum’a döndü. Otobüs durağında beklediği sırada kendisini daha önceden tanıyan B.A. ile karşılaştı. B.A. isimli kişi de S.G’yi S.E ve M.K’nin evine götürdü. B.A, burada S.G ile ilişkiye girdi. M.K isimli kişi de imam nikahlı eşinden ayrılacağını söyleyip S.G ile ile aynı evde cinsel ilişkiye girdi.
Bu sırada şüphelilerden S.E., S.G’yi “erkeklere pazarlayıp çok para kazanacağım” diyerek H.H.T’yi aradı. M.K’nin evine götürülen S.G., erkeklere para karşılığı pazarlamak için H.H.T’den 350 TL para istedi. H.H.T 350 T.L ve 70 TL verip SG isimli kadınla ilişkiye girdi.
Bir ihbar üzerine harekete geçen polis genç kadını bu kişilerin elinden kurtardı. İfadesi alınan S.G., kendisiyle ilişkiye girenleri tek tek teşhis etti ve şikayetçi olduğunu söyledi. Şüpheliler tutuklanıp cezaevine gönderildi.
İlk duruşmada tutuklu sanıklar serbest bırakıldı. Ancak, şahıslar “Nitelikli cinsel istismar ve fhfşa aracılık etmek, fuhuşa teşvik etmek suçlarından yargılanmaları tamamlandı.
OLAYDA ADI GEÇEN KİŞİLER KAÇ YIL HAPİS CEZASI ALDI. AYRINTILAR YARIN ÇORUM HABER’DE
(Yusuf ÇINAR)
Editör: TE Bilisim