Türk televizyon tarihinin en uzun dizilerinden biri olan “Bizimkiler” dizisiyle tanınan ve yıllar geçse de, “Benim adım Cemil-koş Sevim Koş” replikleri ile unutulmayan isimler arasında yer alan ünlü sinema ve tiyatro oyuncusu Umut Sayıner dün akşam Çorumlularla buluştu.
Umut Sayıner’in yanısıra, “Fırkalarla Türkiye” programı ile tanınan Şehmus Yığın, Bizimkiler dizisi oyuncuları Mehmet Gülerbaşlı ile Nermiş Çiftçi ve “Bizden size kabere” oyununda rol alan İsmail Tabak, Osman Tepe ile Ecem Sarı, Hanoğlu Konağı’nda yemek yedi.
İşletmeciliğini Melih Hanoğlu’nun yaptığı Hanoğlu Konağı’nın Ortalık Kebabı’nı ve konağın yöresel yemeklerini tadan ünlü tiyatro ve dizi oyuncusu Uğurtan Sayıner, Çorum halkının tiyatroya olan ilgisini bildiklerini ve “Bizden Size Kabare” adlı oyun için ilimize geldiklerini belirtti. Sayıner, Hanoğlu Konağı’nda Çorum’un yöresel lezzetleri tatma imkanı da bulduklarını söylerken konağın işletmecisi Melih Hanoğlu’na da gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür etti. Yöresel yemeklere ve Ortalık Kebabı’na hayran kaldıklarını ifade eden Sayıner, Çorum’da bu tür tarihi konakların yaşatılmasının güzel bir duygu olduğunu belirtirken böylelikle de insanların geçmişte nasıl mekanlarda yaşadıklarını da görmüş olduklarını söyledi.
Tiyatro kültürünü yaşatan oyunculara minnettar olduklarını söyleyen İşletmeci Melih Hanoğlu ise Çorum’a gelen tüm tiyatro oyuncularına her zaman kapılarının açık olduğunu vurguladı.
(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim