Eğitim-öğretim, idari ve akademik her türlü iş ve işlemlerin usulüne uygun bir şekilde yürütülmesinde yönetmelik ve yönergeler ile usul ve esasların kurumsallaşma adına önemli olduğunun belirtildiği açıklamada, “2011 yılında 8 olan Yönetmelik sayısı, 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu ve iş süreçleri ile ilgili diğer Kanunların Üniversitemizde uygulanmasına yönelik çalışmalar neticesinde %187’lik artışla 2017 yılında 23’e yükselmiştir.

Yönergeler ise Yönetmeliklerde değinilmeyen konulara açıklık getirmek için ya da herhangi bir konuda izlenecek yolu belirleyen yazılı resmî belgelerdir. Bu kapsamda 2011 yılında 12 olan Üniversitemize ait Yönerge sayısı, 2017 yılına kadar Üniversitemiz Senatosu’nun kabul ettiği 36 yönerge ile 48’e ulaşmış ve böylece toplam yönerge sayısında %300’lük bir artış gerçekleşmiştir.

Kurumlarda çeşitli iş ve işlemlerin uygulanması sürecinde uyulması gereken Usul ve Esaslar konusunda 2011 yılına kadar yapılmayan çalışmalara başlanmış ve 2017 yılına kadar çeşitli konularda 5 adet Usul ve Esaslar Üniversitemiz Senatosu tarafından kabul edilmiştir” denildi.(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim