Kısa bir süre içerisinde uzun mesafe kat ettiklerini ve spor salonunun inşaat çalışmalarının hızla devam ettiğini ifade eden Alkan, salonun sadece spor amaçlı değil, eğitim amaçlı da kullanılacağı bilgisini vererek, BESYO’nun son yıllarda bölüm sayısıyla beraber öğrenci sayısının da arttığını belirtti.
Öğrencilerin ulusal ve uluslararası düzeyde gerçekleştirilen spor müsabakalarında önemli başarılar elde ettiklerini vurgulayan Alkan, yaşanan bu olumlu gelişmelerin beraberinde üniversitenin en kısa süre içerisinde günümüz çağına uygun, modern spor tesislerine kavuşacağını sözlerine ekledi.
Aynı zamanda inşaatı devam eden spor salonunun olimpik düzeyde yapılabilecek her türlü salon müsabakasına uygun olduğunu kaydeden Alkan, yakın bir süre sonra da 2016 Dünya Güreş Şampiyonası’nın ve 2017 Avrupa Üniversiteler Salon Futbol Şampiyonası’nın (Futsal2017) gerçekleştirileceği bilgisini verdi.
Alkan, “Spor salonumuz toplam 8980 metrekare kapalı alana, 1595 metrekarelik ana salona sahip olup aynı zamanda 476 metrekarelik 2 adet eğitim amaçlı kullanılacak salon ve idari -akademik personel için de odalar bulunacak. Aynı zamanda ana tribünün yanı sıra portatif tribünler de yer alacak” dedi.



(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim