Bugün itibarıyla 44 bin 612 adet basılı kitap, 155 bin 966 adet e-kitap olmak üzere toplam 200 bin 578 adet kitap sayısına ulaşıldı.
Bununla birlikte kullanıcılar bin 177 adet basılı dergi, 43 bin 700 adet e-dergi, bin 460 adet görsel–işitsel materyal (CD, DVD vb) ile de çağın gereklerine uygun en güncel ve etkin bilgilere kolayca ulaşabiliyor.
Tüm dünyada kullanımı her geçen gün daha da yaygınlaşan elektronik kitaplar ile içerisinde milyonlarca dergi, tez, makale ve akademik çalışmaların da yer aldığı sayısı 50’ye ulaşan veri tabanlarına sadece kütüphaneden değil, internet bağlantısı bulunan her yerden rahatlıkla erişim sağlanabiliyor. Elektronik kitaplar bilgisayarlarla birlikte pek çok özel e-kitap okuyucusundan da kolaylıkla okunabiliyor.
Güncel bilgi teknolojilerinin kullanıldığı Merkez Kütüphane’de, sadece Hitit Üniversitesi kullanıcılarının değil, bunun yanı sıra Türkiye Bilgi Belge Sağlama Sistemi (TÜBES) ve Kütüphanelerarası İşbirliği ve Takip Sistemi (KİTS) aracılığı ile ülkemizde bulunan birçok üniversiteden gelen talepler de karşılanıyor.
Hitit Üniversitesi kütüphanelerinde yer alan elektronik ve diğer tüm kaynaklara kütüphane web sayfasından (www.kutuphane.hitit.edu.tr) erişilebiliyor.
(Hitit Üniversitesi)

Editör: TE Bilisim