Çorum Milletvekilimiz TBMM İdare Amiri Salim Uslu, AK Parti İl Başkan Yardımcısı İsmail Yağbat ve Çorum Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan ile birlikte Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ı ziyaret etti.
Rektör Alkan, görüşmede, Kuzey ve Güney kampüslerinde arazi edinim işlemlerinin tamamlandığını ve şu an itibariyle 2600 dönüm araziye ulaşıldığını ifade ederek Kuzey Kampüsü’nde inşaatların tüm hızıyla devam ettiğini belirtti. Üniversite’nin 8 fakülte, 3 enstitü, 2 yüksekokul ve 7 meslek yüksekokulu bünyesinde 16.000’e yakın öğrenciye ulaştığını ve yakın zaman içerisinde Tıp Fakültesi öğrencilerinin de ilimizde eğitim almaya başlayacaklarını belirten Rektör Prof. Dr. Alkan, yabancı öğrencilerin Hitit’i tercihinin bu yıl da artarak devam ettiğini ifade ederek eğitimin uluslararasılaşması konusunda önemli yollar kat edildiğini vurguladı.
Son 5 yılda Üniversite’nin her anlamda ve her alanda büyük gelişmeler kaydettiğini ve etmeye devam edeceğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Alkan, Hitit Üniversitesi’nin hızla uluslararası arenada hak ettiği yere ulaşacağını inandığını belirtti.
Prof. Dr. Reha Metin Alkan, “Hiç şüphesiz bu gelişmeler çok önemli olmakla birlikte üniversitenin, Çorum’un kamu, özel sektör, iş dünyası ve STK’ları başta olmak üzere ilimizin tüm paydaşlarıyla yakın bir işbirliği kurmuş olması en az yapılanlar kadar önemlidir” diyerek Ziraat Odası ile toprak analizi alanında yapılan çalışmanın bu anlamda çok önemli olduğunun da altını çizdi.
Ziyarette, Çorum Milletvekili, TBMM İdare Amiri Salim Uslu da üniversitenin şehrin gelişmesine büyük bir katkı sağladığını ve şehirle her anlamda bütünleşmiş olmasından mutluluk duyduğunu ifade ederek, “Öğrenci sayısının artışına paralel olarak Kredi Yurtlar Kurumu ile koordineli çalışmamızla 4 yıl içerisinde yurt kapasitemizi yaklaşık 4,5 kat artırarak 4.374’e ulaştırdık. Önümüzdeki yıl sonuna kadar 6.221’e çıkmasını hedefliyoruz. Osmancık ilçemizde bu yıl hizmete açtığımız 326 kız/erkek öğrencili yurdumuzla Ömer Derindere Meslek Yüksek Okulumuzun doluluk oranı % 99’a ulaştı. Burada, üniversitemizdeki eğitim kalitesi, fiziki mekanların iyileştirmenin yanında tercih edilmede barınma imkanının artırılmasındaki faktörü de görmekteyiz” diye konuştu.
Editör: TE Bilisim