Aynı zamanda İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Bankacılık ve Finans Bölümü Öğretim Üyesi olan Başçı, Meltem Danışman Çınar’ın hazırlayıp sunduğu programda HİTİTSEM’in ilimizde Üniversite’nin halka açılan bir penceresi olduğunu belirterek, üniversitenin temel eğitimlerinin yanı sıra Çorum halkının ihtiyaç duyacağı bir takım eğitimleri yapma misyonunu üstlendiği bir merkez olduğuna dikkat çekti.

“EĞİTİMLERİMİZ HER YAŞTAN İNSANA AÇIK”

Başçı, her üniversitenin doğrudan rektörlüğe bağlı olarak çalışan bir sürekli eğitim merkezinin bulunduğunu belirterek Hititsem olarak çok geniş bir eğitim yelpazesine sahip olduklarını, gençlerden yetişkinlere hatta yaşlı gruplarına kadar hitap eden farklı düzeylerde hem kişisel eğitim hem de meslek edindirmeye yönelik eğitim hizmetlerinin de sağlanabildiği bir kurum olduklarını kaydetti.

Verilen eğitimlerin teknik olarak ayrıldığı zaman; yabancı dil konusunda iddialı olduklarını ve çok ciddi eğitimler yaptıklarını, yurt dışından gelen yabancı hocalar tarafından verilen bu derslerin önemli olduğunu ifade eden Başçı, “Bu durumu üniversitemizin Çorum’a çok güzel bir katkısı olarak değerlendirmek gerekir.” dedi.

“YABANCI HOCALARIMIZ İNGİLİZCE DERSİ VERİYOR”

Başçı, yurt dışından bir hocanın ülkemize getirilmesinin teknik olarak zor olduğunu belirterek, “Bu insanları burada yaşamaya ikna etmek başlı başına zor bir durum. Çorum’u ya da Türkiye’yi harita üzerinde bulamayacak insanlar var. Diğer kişisel gelişim eğitimlerimiz söz konusu, bunlardan da söz edebiliriz. Örneğin diksiyon, bilgisayar ve koçluk eğitimlerimiz mevcut. Kimi zaman insanlarımız yoğun iş ve sosyal yaşamları içinde çıkmaza girdiği anlar olabiliyor. İnsanlarımızın kendi öz benliklerine dönerek iç seslerini dinleyebilmelerini sağlayabilmeyi öngören ve kimi bazı olayları değerlendirirken farklı yöntem ve teknikleri kullanarak nasıl yaklaşılması gerektiğini öğretmeye çalışıyoruz. Bu anlamda İstanbul’dan alanında uzman bir hocamız sadece bu eğitim için ilimize geliyor eğitimini verip geri dönüyor.” diye konuştu.

“ROBOT EĞİTİMİ PROJEMİZLE ÇOCUKLARIMIZIN UFKU AÇILACAK”

HİTİTSEM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Eşref Savaş Başçı, sürdürülen robot eğitiminden de bahsederek şöyle devam etti:

“Merkezimizde bilgisayar programcılığı konusunda ciddi anlamda eğitimler yaptık. İkinci aşamada robot eğitimine geçmek istiyoruz. Projemiz devam ediyor. Bir markanın parça olarak robot malzemelerini aldık. Bunlar yüzlerce küçük parçadan oluşmakta. Biz bunları bir araya getirip monte ederek küçük devre ve araçlar ortaya çıkartıyoruz. Bunları da bilgisayar üzerinden programlayarak çocukların programcılık yeteneğini geliştirmeyi hedefliyoruz. Robot kabiliyetlerini artırmak psikomotor becerilerini geliştirmek adına bir takım eğitimler yapabiliyoruz. Bu eğitimlerimiz ortaokul çağında olan bütün çocuklarımızı kapsıyor.”

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim