Yüksek Öğretim Kurulu’nun 2016-2017 eğitim-öğretim yılı kayıt ve ek yerleştirme tarihlerini açıkladığı ve bu döneme ilişkin kontenjanları açıklamaya hazırlandığı şu günlerde, Hitit Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’nı ziyaret eden Rektör Alkan, mevcut durumu ve önümüzdeki kayıt dönemine ilişkin çalışmaları yerinde izledi.
Ziyarette bir açıklamada bulunan Prof. Dr. Alkan, Üniversiteye kayıt hakkı kazanan öğrencilerin kayıt öncesi ve sonrası işlemlerinden mezuniyetine kadar geçen sürede tüm iş süreçlerini kanun, yönetmelik, yönerge ve uygulama esasları çerçevesinde yürütmekte olduklarını, bu süreçte güler yüzlü, güvenli ve mümkün olan en hızlı şekilde bilgi ve belge hizmeti sunduklarını kaydetti. Öğrenci, öğretim elemanı ve personelin memnuniyetini ön plana çıkaran bilgi ve teknolojileri yakından takip edip bunları etkin biçimde kullanarak verilen hizmetleri geliştiren birey ve çözüm odaklı bir anlayışla hizmet verdiklerini ifade eden Alkan, öğrencilere iletilmesi gereken mesajları en hızlı biçimde Üniversite ve Öğrenci İşleri internet sayfaları yanında mail yoluyla ve SMS ile duyurduklarını kaydederek, özverili çalışmalarından dolayı burada ve Üniversitenin her bir biriminde azami gayretle çalışan herkese teşekkür ettiğini belirtti.
Hitit Üniversitesi’ne kesin kayıt yapan ya da kayıt sonrasında ders kayıt işlemlerini gerçekleştiren önlisans, lisans ve lisansüstü öğrencilerin bütün bu iş ve işlemlerini Hitit Üniversitesi Öğrenci Bilgi Sistemi (HUBİS) yazılımı üzerinden elektronik ortamda gerçekleştirdiklerini dile getiren Prof. Dr. Alkan, HUBİS’in Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı bünyesinde yer alan programcı kadrosu ve personel ile Üniversitenin kendi öz kaynakları kullanılarak yoğun ve özverili bir çalışma sonucunda hazırlandığını ve bu yazılımın çok yönlü, modüler, geliştirilebilir ve güvenli bir yazılım olduğunu vurguladı. Bununla öğrencilerin tüm işlemlerini yerine getirebilmesi yanında, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın veri tabanı YÖKSİS ile de senkronize çalışması sonucunda her gün teyitleşme işleminin gerçekleştirildiğini anlatan Alkan, ayrıca, Üniversitede 2012 yılında 116 program bulunurken, bugün %60 artışla toplam program sayısının 185’e ulaştığını; 2012 yılında 11.000 olan öğrenci sayısının da bu dönemde %45 artışla şu anda 16.000’i bulduğunu ifade etti.
Öğrenci İşleri Daire Başkanı Ömer Çırak da 2016-ÖSYS sonucu ile ÖSYM tarafından Yükseköğretim programına yerleştirilen adayların üniversitelere kesin kayıtlarını geçen yıl olduğu şekliyle bu yıl da ilgili üniversitelere gidip yüz yüze yapabilecekleri gibi bunu elektronik ortamda da gerçekleştirebileceklerini; bu durumda öğrencilerin kesin kayıt için üniversiteye gelmelerine gerek kalmayacağını hatırlattı. Geçen yıl yeni kayıt yaptıran öğrencilerin %60’ının kayıt işlemlerini elektronik ortamda gerçekleştirdiğini ve Hitit Üniversitesi’nin bunu teşvik ettiğini; önümüzdeki kayıt döneminde elektronik ortamda kaydolan öğrencilerin oranının %80’lere çıkmasının hedeflendiğini dile getiren Çırak, bu yıl elektronik kayıtların 12-16 Ağustos, yüz yüze kayıtların 15-19 Ağustos, ek yerleştirme tercih işlemlerinin 26-30 Ağustos ve ek yerleştirme kayıtlarının da 06-09 Eylül 2016 tarihleri arasında gerçekleşeceğini dile getirerek, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’nın toplam 15 personeli ile çalışmalarını sürdürdüğünü ve Rektör Alkan’ın kendilerine her zaman her türlü katkıyı verdiğini vurguladı.



(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim