Hukuk Fakültesi için daha önceden AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ ile sürekli istişare halinde olduklarını belirten Rektör Alkan, "AK Parti İl Başkanımız Mehmet Karadağ'ın destekleriyle, katkılarıyla ve bizleri yüreklendirmesi ile senatomuzun aldığı kararla YÖK'e başvurumuzu yaptık. İnşallah karşılığını da bulacağız. Hukuk Fakültesi için süreç başladı." dedi.

AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ ve ekibi, URAP (University Rankingby Academic Performance) Araştırma Laboratuvarı’nın 2017-2018 yılı dünya sıralamasında 25 bin yükseköğretim kurumu arasında 2 bin 342'inci sırada yer alarak büyük bir başarı gösteren Hitit Üniversitesi'ne kutlama ziyaretinde bulundu.

Ziyarette Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, Kadın Kolları Başkanı Meryem Demir de hazır bulundu.

“ÜNİVERSİTENİN BAŞARISINDA EN BÜYÜK ALKAN’A AİTTİR”

Ziyaret kapsamında açıklamalarda bulunan AK Parti Çorum İl Başkanı Mehmet Karadağ, URAP Araştırması'nda 25 bin üniversite arasından 2 bin 342'inci sırada yer alan Hitit Üniversitesi'ni tebrik ederek, Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan'ı da çalışmalarından dolayı tebrik etti.

Hitit Üniversitesi'nin geldiği noktaya dikkat çeken Karadağ, Hitit Üniversitesi'nin başarısında en büyük payın Rektör Alkan'a ait olduğunu ifade etti.

Alkan'ın göreve gelmeden önce Hitit Üniversitesi'nde kampüs tartışmaları olduğunu dile getiren Karadağ, Alkan'ın 2011 yılında göreve gelmesi ile birlikte artık kampüs sorunu diye bir şeyin kalmadığını söyledi.

Hitit Üniversitesi'nin binaları, öğretim eleman sayısı ve öğrenci sayısı ile her geçen yıl giderek büyüdüğünü vurgulayan Karadağ, Hitit Üniversitesi'nin akademik anlamda dünyadaki üniversiteler arasında yüzde 10'luk dilime girmesinin çok büyük başarı olduğunu kaydetti.

Hukuk Fakültesi için yapılan girişimleri de değerlendiren Karadağ, öğrencilerin tercih edebileceği temel bölümler olan Tıp Fakültesi ve Mühendislik Fakültesi'nin yanı sıra Hukuk Fakültesi'nin de açılması ile birlikte Hitit Üniversitesi'nin daha da yukarılara çıkacağını söyledi.

“TÜM ÇORUM'UN ÜNİVERSİTE’Yİ BENİMSEMESİ MUTLULUK VERİCİ”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Alkan'da Hitit Üniversitesi'nin tüm Çorum tarafından benimsenmesinin çok büyük mutluluk verici olduğunu söyledi.

Üniversitenin Çorum'da tüm paydaşları ile iyi ilişkiler içinde olduğunu belirten Alkan, "Üniversitemizin tüm Çorum'da benimsenmesi bizim için mutluluk verici." dedi.

Üniversite kurmak ile üniversite olmak arasında fark olduğunu vurgulayan Alkan, Hitit Üniversitesi'nin üniversite olma yolunda hızla ilerlediğini belirterek, "Üniversite kurmak ile üniversite olmak arasında fark car. Üniversite kurmak için sadece belli bir fiziki imkânlara sahip olmanız gerekiyor. Üniversite olmak ise bambaşka bir şey. Üniversite olunabilmesi için bütün şehrin kabullenmesi gerekiyor. Alınan sonuçlar üniversite olma yolunda olduğumuzu gösteriyor. 2011 yılında ülkemizde kampüsü olmayan tek üniversite bizdik. Kısa sürede kampüs için 2800 dönüm gibi bir alana ulaştık. Belli bir irtifaya çıkmak önemlidir ancak o irtifayı korumak daha da önemlidir. Üniversitemiz 10 yaşında olmasına rağmen ilk 1000'e girmemesi için hiçbir neden yok." diye konuştu.

KUZEY KAMPÜSÜ'NDE İNCELEME

Konuşmaların ardından Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar ve beraberindekiler Kuzey Kampüsü'nde yapımı devam çalışmaları yerinde inceledi.

Hitit Üniversitesi Yapı Daire Teknik İşleri Daire Başkanı Hasan Baylavlı, Isı Enerji Merkezi'ni, Merkez Yemekhane, Kütüphane ve İlahiyat Fakültesi hakkında bilgi verdi.

Editör: TE Bilisim