İl Müftülüğü tarafından yapılan açıklamada 25 yaşını doldurmamış üniversite öğrencilerinden dileyenler bu turlara kayıt yaptırmak için müracaat edebileceği belirtildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2017 Yılı Umre organizasyonunda üniversite öğrencilerinin bilgi, görgü tecrübe, dini duygu ve motivasyonlarının artırılmasına katkıda bulunmak amacıyla, öğretim elemanlarının rehberliğinde umre turu düzenleneceği belirtildi. Umre turlarının 6 ve 7 gün süreli olacağı, Mekke’de 4-5 gün Medine’de ise 2 gün kalınacağı ve otellerde 3 kişilik odalarda konaklayacak öğrencilerin kişi başı ücretinin ise 2.250 lira olacağı vurgulandı.

Turların her birinde 80 kontenjan olacağı, kayıt yaptıran turlarda yolcu sayısının yeterli olmaması durumunda bir sonraki tura aktarılabileceği, Mekke’den Kâbe’ye ulaşımın servisli, Medine’de ise yürüme mesafesinde olacağı kaydedildi.

Umreye gitmek isteyen üniversite öğrencilerinin ayrıntılı bilgiyi İl ve İlçe müftülüklerinden alabileceği belirtilen açıklamada umre hizmeti kapsamında verilecek hizmetlerin Mekke – Medine Otel ücreti, Sabah Kahvaltısı, Akşam Yemeği (Tabldot) Öğle Kumanya, Cidde – Mekke – Medine arası ulaşım, Uçak Bilet Ücreti, Vize Ücreti, Mekke Servis Ücreti, Mekke ve Medine Ziyaret Yerleri olduğu, umreye gidecek gençlere verilecek hediyelerin ise Kur’an-ı Kerim, Umre Rehberi, Kutsal İklimde dua, Tavaf ve Sa’y duaları, Hicaz Albümü, Hz. Peygamber’in İzinde, Seyahat El Çantası, “Kutsal Yolculuk Umre” CD’si, Seccade, Tesbih, Sırt Çantası olduğu dile getirildi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim