Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ile TOBB İl Genç Girişimcilik Kurulu tarafından ortaklaşa düzenlenen “Girişimcilik Atölyesi -Kamu Destek Buluşmaları” etkinliğinin ilki yapıldı.
Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ile Çorum Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde faaliyet gösteren TOBB İl Genç Girişimcilik Kurulu tarafından öğrencilerin girişimciliğe özendirilmesini ve girişimcilik yeteneklerinin arttırılmasını sağlamak amacıyla güz döneminde yapılan ‘10’da 10 Girişimcilik Günleri’ adlı bir projenin devamı olarak bahar döneminde yapılacak olan “Girişimcilik Atölyesi -Kamu Destek Buluşmaları” ilk etkinliği ile başladı.
Güz döneminde öğrencilere bir girişimcide olması gereken 10 temel özelliğin, konunun uzmanları tarafından anlatıldığı proje başarıyla tamamlanmıştı. Bahar döneminde de; girişimci özelliklerini tanıyan öğrencilerin; yetkin bir girişimci olarak iş hayatına atıldıklarında birlikte çalışmaları gerekecek kamu kurum ve kuruluşları ile ilk temasları sağlanacak. Bu çerçevede Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA), Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) ve son olarak da Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) yönetici ve uzmanları öğrenciler ile buluşturulacak.
Hitit Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda yapılan ilk toplantıya; Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Murat Ocak, TOBB İl Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Elvan Can Çabuk, Sosyal Bilimler MYO Müdür Yardımcısı Ömer Faruk Karakaş ile kurul üyeleri ve üniversite öğrencileri katıldı.
Toplantıda konuşun GGK Başkanı Elvan Can Çabuk “Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ile birlikte planladığımız eğitim programı ile öğrencilerimize girişimcilik vasfı kazandırmayı hedefliyoruz. Bir girişimcide olması gereken 10 özelliğin 10 hafta boyunca anlatıldığı eğitimlerde ilimizin önde gelen sanayi kuruluşlarının temsilcileri, kendi uzmanlık alanlarındaki birikim ve tecrübelerini öğrencilerle paylaştılar. Bu programda ise Girişimciliği destekleyen kamu kurum ve kuruluşları ile öğrencileri buluşturmayı amaçladık.” dedi.
Elvan Can Çabuk konuşmasında bugünkü etkinliğin katılımcıları olan Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Murat Ocak’a, İŞKUR eski Müdürü Zafer Eyvaz’a ve Uzman Soner Süzer’e; eğitim programına katkı sağlayan TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal ile Sosyal Bilimler MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Zekeriya Işık’a teşekkür etti.
Öğretim Görevlisi Fatih Şanöz’ün moderatörlüğünde yapılan toplantıda sırasıyla İŞKUR ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü’nün ana faaliyetleri tanıtılarak girişimcilere sağlanan destekler anlatıldı. Soru-cevap bölümünde soracakları soruların cevaplarını birinci ağızdan alan öğrenciler, yetkin bir girişimci olmak için değerli bir imkândan faydalandılar.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim