Rektörlük Konferans Salonu’nda önceki gün gerçekleştirilen ve moderatörlüğünü Prof. Dr. Metin Demiryürek’in üstlendiği panele, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Öcal Oğuz, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkan Vekili Prof. Dr. M. Muhtar Kutlu ve Prof. Dr. Metin Ekici konuşmacı olarak katıldılar.
Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Boğazkale Kaymakamı Osman Aydoğan ve Boğazkale Belediye Başkanı Osman Tangazoğlu’nun yanı sıra çok sayıda akademisyen ve öğrencinin de izlediği panelde ilk olarak söz alan Prof. Dr. Öcal Oğuz, “UNESCO ve Somut Olmayan Kültürel Miras” konulu sunumunda; Unesco’nun temel ilgi alanları, Dünya Miras Listesi, kültür sözleşmeleri ve örgün eğitimde sınırlar gibi konulara değindi.
Hattuşa’nın Dünya Miras Listesi’ne alınışının 30. yıldönümü olduğunu anımsatan Prof. Öcal, “Yitirilen değerlerimize ve bizlere bırakılan mirasımıza sahip çıkmalıyız.” dedi.
Prof. Dr. M. Muhtar Kutlu ise “Türkiye Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması Çalışmalarına Ege’den Bir Bakış” adlı bir sunum gerçekleştirdi.
Prof. Dr. Metin Ekici’nin sunumunun ardından ise panelistler, katılımcıların sorularını yanıtladılar.
Etkinlik Rektör Alkan’ın panelistlere teşekkür plâketi sunmasıyla sona erdi.


(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim