Üniversitelerin topluma her anlamda örnek olması gerektiğine inanan bir yönetim anlayışıyla hareket eden Hitit Üniversitesi, eğitim faaliyetlerinin yanı sıra sosyal, kültürel ve sportif etkinliklere de büyük önem veriyor. Bu kapsamda Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında Sağlık Bakanlığı tarafından Hitit Üniversitesi'ne tahsil edilen bisikletler öğrencilerin kullanımına sunuldu.
Alaca Avni Çelik MYO Makine ve Metal Teknolojileri Bölümü Kaynak Teknolojisi Programı öğrencileri tarafından üretilen bisiklet rampaları da, üniversite birimlerinin uygun yerlerine yerleştirildi. İlk etapta Hitit Üniversitesi Rektörlüğü, Mühendislik Fakültesi, Beden Eğitimi ve Yüksekokulu ile Alaca Avni Çelik MYO’da kullanılmaya başlanan bisikletlerin, yakın zamanda üniversitenin diğer birimlerinde de öğrencilerin hizmetine sunulacağı bildirildi.
Bunların yanı sıra Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Antrenörlük Eğitimi Bölümü’nde “bisiklet” dersinin seçmeli olarak verildiği, bu derste doğa sporlarını tanıtmak, doğa ve çevre bilinci oluşturmak/geliştirmek, alternatif ulaşım araçları hakkında farkındalık yaratmak, bisiklet sporu hakkında öğrencileri bilgilendirmek ve teknik konularda eğitimlerini sağlayarak bisiklet sporuna katkıda bulunmanın amaçlandığı kaydedildi. Aynı zamanda Hitit Üniversitesi'nde kurulan Bisiklet ve Doğa Topluluğu ile de öğrencilere; bisiklet ve bisiklet sporunu sevdirmek, korumak ve geliştirmek için çeşitli etkinliklerin düzenlenmesi hedeflendiği vurgulandı.

(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim