Bünyesinde barındırdığı yetkin akademik personeli ve 2017 yılında hizmet vermeye başlayan Bağımlılıkla Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezi başta olmak üzere, yapmış olduğu çalışmalar, düzenlediği etkinlikler ve farkındalık eğitimleri ile bağımlılıkla mücadele konusuna en başından beri büyük önem veren HİTÜ’de bağımlılıkla mücadeleye ilişkin bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan başkanlığında yapılan toplantıya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam, Spor Bilimleri Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Faruk Yamaner, Engelli Öğrenci Birim Koordinatörü Doç. Dr. Selen Özakar Akça ve Bağımlılıkla Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Emrah Karadere katıldı.

Bağımlılıkla mücadele ve her türlü bağımlılık konusunda gençlere el uzatarak onları topluma yeniden kazandırma noktasında geliştirilebilecek projelerin ele alındığı toplantıda konuşan Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Tıp Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi’ndeki konunun doğrudan uzmanı ve pratiğe sahip olan öğretim elemanlarının ilimizde birçok projelerde yer aldıklarını ve “Bağımlılığın Panzehiri Spor” sloganıyla konuya bakıldığında da bu alanda yetkin bir Spor Bilimleri Fakültesi’ne de sahip olduklarını ve içerisinde pek çok eş zamanlı aktivitenin yapılabileceği yüksek kapasiteli spor tesisinin var olduğunu vurguladı.

Bugün sayıları 19’a ulaşan ve hemen hemen her alana hitap eden Uygulama ve Araştırma Merkezlerinin önemli projelere imza attığını hatırlatan Alkan, üniversitenin ilimizde tüm paydaşlarla beraber güzel bir sinerji oluşturduğuna dikkat çekerek, bağımlılıkla mücadelede spor etkinliklerinin yeri konusunda başta Çorum Valiliği ve Çorum Belediyesi olmak üzere paydaşlarla yakın bir işbirliği içinde ortak çalışmalar yapıldığının altını çizdi.

Üniversitenin İl Sağlık Müdürlüğü bünyesindeki Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi (AMATEM) ve son zamanlarda aktif faaliyetler gerçekleştiren Yeşilay ile güzel projelere imza attığını ifade eden Alkan, “Gençlerimizi madde bağımlılığından uzak tutmak ve madde bağımlısı gençlerimize el uzatarak onları topluma yeniden kazandırma noktasında Hitit Üniversitesi olarak akademik gücümüz, bilgi birikimimiz ve fiziki alt yapımız ile tüm paydaşlarımızla birlikte projeler geliştirmeye hazırız” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim