Ethem Erkoç Konferans Salonunda gerçekleştirilen eğitimde, dünya çapında insansız hava aracı (İHA) öncü firmalarından olan MotoRotor ve Fotogrametrik yazılım Pix4D Türkiye distribütörü Atay Mühendislik firma yetkilileri tarafından sunum yapılarak çeşitli bilgiler aktarıldı.

Eğitime, Harita ve Kadastro Programı öğrencileri ve Bölüm öğretim elemanlarının yanı sıra Çorum Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Çorum Emniyet Müdürlüğü, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Devlet Su İşleri 54. Şube Müdürlüğü ve Çorum İl Özel İdaresi’nden çok sayıda personel katıldı.

Firma yetkilisi Okan Özen haritacılık sektöründe giderek yaygın bir şekilde kullanılan insansız hava araçlarının klasik yöntemlerle üretilen haritalara göre çok daha hızlı ve ekonomik olduğunu belirtirken, Hasan Gezgin ise verilerin alınması, işlenmesi ve değerlendirilmesi konusunda bir sunum yaptı.

İHA sistemlerinde kullanılan yazılımların çok farklı sonuç dosyaları üretebildiğini ve sadece haritacılık alanında değil multidisipliner çalışmalarda da çözüm sağladığını vurgulayan Bora Büyükpoyraz ve Bilge Kılınçoğlu da öğrencilerden gelen sorulara cevap verdiler.

Bilgilendirme sunumlarından sonra öğrencilere ve diğer katılımcılara Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu kampus alanı içerisinde sistemin çalışmasına yönelik küçük bir uygulama yapıldı.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim