Görüşmede; Teknokent, Mesleki Yeterlilik Kurumu, üniversite-sanayi projeleri, işbaşı eğitimi, merkez laboratuvarlarında gerçekleştirilen ortak projeler ele alınarak aynı zamanda laboratuvar altyapısına destek, üniversite-sanayi aracılığıyla ortak bilimsel çalışmalar, ulusal ve uluslararası etkinliklerin geliştirilmesi konuları ile Çorum Hitit Vakfı aracılığıyla Çorumlu öğrencilere verilen burs desteklerinin öneminden bahsedildi.

Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Çorum’a atamasının yapılıp göreve başlamasıyla ilk ziyaret gerçekleştirdiği kurumun Çorum Ticaret ve Sanayi Odası olduğunu ve o günden şu ana kadar yapılan proje ve çalışmalarla birlikte çok yakın bir hukuklarının oluştuğunu ifade etti.

Geçen süre içerisinde ülkemizde örnek gösterilebilecek üniversite-sanayi iş birliğiyle birçok projeye imza atmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Prof. Dr. Reha Metin Alkan, “Şu ana kadar pek çok proje sayesinde ülkemizde sıklıkla söylenen ve gerçekleştirilmesi arzu edilen üniversite-sanayi iş birliği kapsamında, ciddi yollar kat ettiğimizi gururla söylüyoruz. Her şeyden önce bu süreçte büyük katkıları olan başta ÇTSO Başkanı Çetin Başaranhıncal’a, Yönetim Kurulu Üyelerine ve tüm iş dünyasına katkılarından dolayı şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

Prof. Dr. Alkan, birçok ortak iş birliğini gerçekleştirmiş olmakla ve gelecekte yapılacak pek çok projenin başarılı bir şekilde hayata geçirileceğine inandığını ve bu kapsamda da sanayicilerin yaşadığı sorunlara dönük lisansüstü çalışmaların gerçekleştirilmesine, aynı şekilde sanayicilere yönelik yeni lisansüstü programların oluşturulmasına gayret ettiklerini söyledi.

Bunlara ek olarak yapılan görüşmede, ilimizin yüz akı tesislerden olacak ve yakın zamanda taşınacakları yeni yerinde ÇTSO’nun öğrencilerin projelerini yapabilecekleri iş dünyasıyla oluşturulacak proje pazarı çalışmaları, hükümetin de işbaşı eğitim konsepti içerisinde pratik eğitimin staj dışındaki en az bir döneminin işbaşı eğitim konsepti içerisinde gerçekleştirilmesi ve ÇTSO’nun yeni yerinde üniversitenin öğretim elemanları ve kulüpleri vasıtasıyla öğrencilerin yararlanabileceği bir mekan tahsisi yapılması hakkında konular ele alındı.

ÇTSO ile artarak devam eden iş birliklerden ve her geçen gün başarılı çalışmalara imza atmalarından dolayı büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan, yapılan birçok etkinlikte samimiyet ve özveriyle maddi ve manevi desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen ÇTSO’ya teşekkür ederek iş birliklerinin artarak devam etmesini diledi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim