EMO tarafından gerçekleştirilen bu etkinlik kapsamında hemşerimiz Prof. Dr. Duran Leblebici ve Öğretim Üyesi eşi Yıldız Leblebici için de saygı buluşması düzenlendi. Düzenlenen Saygı Buluşması etkinliği İstanbul Teknik Üniversitesi Gümüşsuyu Kampüsü Prof. Dr. Tarık Özker konferans salonunda yapıldı.

Türkiye’de “mikroelektroniğin babası” olarak adlandırılan, aynı zamanda elektrik-elektronik mühendisliği alanında ilk doktora eğitimini yapan hemşerimiz Prof. Dr. Duran Leblebici ve ilk kadın öğretim üyelerinden eşi Yıldız Leblebici için yapılan etkinliğe 250’ye yakın mühendis katılırken, etkinliğin açılış konuşmasını yapan EMO 40. Dönem YK Başkanı Erol Celepsoy, Duran ve Yıldız Leblebici’nin elektrik-elektronik alanına yaptıkları katkılardan dolayı kendilerine teşekkür etti.

Etkinlikte konuşan Yıldız Leblebici, asıl olarak Duran Leblebici için yapılacağını düşündüğü etkinlikte kendisine de yer verildiği için EMO İstanbul Şubesine teşekkür etti. Duran Leblebici de etkinlik için EMO’ya teşekkür ederken, konuşmasında Türkiye’de elektronik sanayinin gelişimi için yapılan çalışmaları anlattı. Elektronik sanayinin duayenlerinden Dr. Fikret Yücel de Duran Leblebici’nin üniversite sanayi işbirliğine katkılarını anlattı. Duran Leblebici yaptığı konuşmada “Bütün bunlar; gerek hoca olarak, gerek kurul katılımcısı olarak, gerek yönetici olarak üniversitede geçirdiğim hayatım, benim için özetle söyleyecek olursam hep büyük bir mutluluk oldu. Bu mutlulukların taçlandırıldığı gün ise bugündür. Bize bu mutluluğu tattıran herkese en içten şükranlarımızı sunuyorum" dedi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim