Genç MÜSİAD Çorum Şubesi tarafından “Çorum’da Teknokent ve Hübtuam” konulu bir etkinlik düzenlendi.
MÜSİAD’ta düzenlenen etkinliğe Genç MÜSİAD Çorum Şube Başkanı Alper Tığlı ve üyeler katıldı. Programda Teknokent ve Hitit Üniversitesi Bilimsel Teknik Uygulama ve Araştırma Merkezi (HÜBTUAM) hakkında Doç. Dr. İrfan Kurtbaş ve Yrd. Doç. Dr. Serhat Özeren MÜSİAD üyelerine bilgi verdi.
HÜBTUAM ve Teknokent Müdürü Doç. Dr. İrfan Kurtbaş, amaçlarının üniversite-sanayi işbirliğinin ekonomik değere dönüşmesine katkı sağlamak olduğunu söyledi.
Teknokent’lerin bir ilin sanayisinin gelişimi için önem arz ettiğine dikkat çeken Doç. Dr. İrfan Kurtbaş, Çorum’da da firmaların bu teknoloji merkezlerinden faydalanması için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.
Çorum’a Teknokent kurulmasında Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan ile birlikte hiçbir fedakarlıktan kaçınmadıklarını belirten Kurtbaş, Çorumla birlikte Teknokent kurmak için çalışma yapan illerin çoğunda halen temel atma aşamasında olduğuna işaret etti.
Teknokent’in hedefleri hakkında da açıklama da bulunan Kurtbaş, “Teknokent’lerin hedefi ileri teknoloji araştırmaları ve çalışmalarına destek vererek ilerletmek, teknoloji yoğun üretim ve girişimciliği destekleyerek yeni şirketlerin dogmasına katkıda bulunmak, mevcut şirketlerin sayılarını artırmak, ileri teknolojiyi kullanan bu şirketlere üniversite içerisinde araştırma ve teknoloji transferi için uygun ortam oluşturarak araştırmacı ve vasıflı kişilere iş imkanı oluşturmak, Ar-Ge ve yazılım yeteneği ve geleneğine sahip uluslararası firmaların bölge de yer almaları için gerekli teknolojik altyapıyı sağlamak, üniversite-sanayi işbirliği ile yapılan araştırmaların, ekonomik değere dönüşmesine katkı sağlamak” dedi.
Kurtbaş, firmalar gerek ofis maliyetleri gerekse vergisel avantajlar açısından maksimum fayda sağlayacakları teknoloji geliştirme merkezlerine çok sayıda başvuru beklediklerini sözlerine ekledi.
Genç MÜSİAD başkanı Alper Tığlı ise, Çorum’daki sanayi potansiyelinin daha da büyümesi için firmaların yazılım ve bilişim sektörüne daha yoğun eğilmesi gerektiğini ifade ederek, “Gerek ulusal gerekse uluslararası piyasalarda söz sahibi firma sayımızı artırmak için bu merkezlerden maksimum faydayı almamız gerekir” ifadelerini kullandı.
Genç MÜSİAD’ın ilke edindiği, yüksek ahlak ileri teknoloji hedefi doğrultusunda bu tarz etkinliklerin devam edeceğini belirterek, Çorum’un girişimcisine, yöneticisine, üniversite öğrencisine farklı ufuklar açmak için büyük titizlikle çalışacaklarını sözlerine ekledi.
(İHA)
Editör: TE Bilisim