Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Çorum’a değerli katkılar sağlayan Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal’ı ziyaret ederek iki kurum arasında sinerji yaratılarak üniversite-sanayi işbirliğiyle birçok çalışmaya imkân sağlamasından ve her tür desteğinden ötürü kendisine teşekkür etti.
Ziyarette yakın zamanda Hitit Üniversitesi ve Çorum TSO tarafından Mesleki Yeterlilik Belgesi konusunda bilgi paylaşımında bulunmak amacıyla bilgilendirme toplantısı düzenlendiği ve bu toplantıda üniversitenin 15.10.2015 tarihli ve 29503 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Mesleki Yeterlilik, Sınav ve Belgelendirme Yönetmeliği’ndeki şartları taşıyan kuruluş olarak “Yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşu” olmak için girişimlerde bulunduğu hatırlatıldı.
Ayrıca Hitit ve TSO tarafından yapılan değerlendirmede ilgili meslek dallarının mesleki yeterlilik belgesinin alınmasının zorunlu olduğu ve bu belgenin henüz ilimizde verebilecek akredite kuruluş bulunmadığından dolayı bu konunun TSO işbirliğiyle Hitit Üniversitesi bünyesinde verilmesi için girişimlere başlandığı dile getirildi.
Üniversite-sanayi işbirliğiyle birçok proje ve çalışmanın hayata geçirilmesinde Çorum TSO’nun büyük rol oynadığını ifade eden Rektör Prof. Dr. Alkan, üniversitelerin içinde yer aldığı toplumlarla yakın ilişkiler kurarak sinerji oluşturmaları ve böylece her anlamda değişim ve dönüşümün öncüsü kurumlar olmaları anlayışının hâkim olduğu günümüz dünyasında, üniversite-sanayi işbirliğinin oluşturulmasının zor bir süreç olduğunu dile getirdi.
Prof. Dr. Alkan, ilimizde üniversite-sanayi iş birliği konusunda ÇTSO’nun vermiş olduğu değerli katkılarla bir köprü vazifesi gördüğünü ve bu zorlu süreçte ÇTSO Başkanı Çetin Başaranhıncal’a Üniversiteye hemen her konuda olduğu gibi birçok çalışmanın gerçekleştirilmesindeki önemli katkılarından dolayı ÇTSO Başkanı Çetin Başaranhıncal’a ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti.
TSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal da ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek Hitit ile birlikte hayata geçirdikleri ve bundan sonrasında da birçok çalışmaya imza atmaya devam edeceklerini belirterek üniversite-sanayi işbirliğinin Çorum için büyük bir gelişim ve dönüşüm fırsatı olduğunun altını çizdi.
Aynı zamanda üniversite-sanayi iş birliğiyle ilin mevcut sanayisini ve ekonomisini bulunduğu noktadan çok daha ileri noktalara taşımanın mümkün olduğunu dile getiren Başaranhıncal, “Bu hedef doğrultusunda, en yakın paydaşımız olan Üniversitemizle birlikte yaptığımız çalışma ve projelerle edineceğimiz fikirler, hem iki kurumun birlikte çalışma kültürünü geliştirecek hem ilimiz sanayisini kuvvetlendirecek ve en önemlisi ilimiz için daha fazla katma değer üretmeye zemin hazırlayacaktır. İlimize ve iş dünyasına sağladığı sonsuz katkılardan dolayı Rektörümüze teşekkür ediyorum” dedi.
(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim