Üniversite öğrencilerinin; çalışma hayatı ile tanışmasını sağlamak, gençlere çalışma disiplini kazandırmak ve insani değerlerin geliştirilmesini desteklemek amacıyla öğrencilerinin yaz dönemi sürecinde kamusal alanlarda geçici süre ile çalışmalarını sağlayacak olan programın İŞKUR tarafından Sosyal Çalışma Programı (SÇP) adı ile yürütüleceğinin belirtildiği açıklamada, ilk defa bu yıl uygulanacak olan Sosyal Çalışma Programı için, program hedefine bağlı olarak toplumsal sorumluluk ve farkındalık bilinciyle sosyal çalışma olgusu oluşturmak ve etkin sonuç elde etmek amacıyla ilgili kamu kurum ve kuruluşlarıyla işbirliği yapıldığı ve 2019 Haziran ayı itibarı ile uygulanmaya başlanacağı dile getirildi.

Haziran ayında başvuruları başlayacak olan Sosyal Çalışma Programının kapsamı ve başvuru şartları yapılan açıklamada şöyle sıralandı:

“Sosyal Çalışma Programı kapsamında çalışmak isteyen öğrencilerin örgün öğretim lisans ve veya ön lisans öğrencisi olmaları gerekmektedir. Uygulama süresi içerisinde dersleri devam eden (yaz okulu olan) veya zorunlu staj yapan öğrenciler bu programdan yararlanamayacaktır. Öğrenciler, üniversite öğrenimi boyunca sadece 3 ay süreyle programdan yararlanılabilecek.

BAŞVURULAR NE ZAMAN VE NASIL YAPILACAK?

Sosyal Çalışma Programı başvuruları 2019 Haziran ayından itibaren Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) üzerinden alınacak. Başvurular öğrencilerin yaz döneminde bulanacakları İllerin İl müdürlüklerine müracaat ederek başvuru yapabilecektir.

ÇALIŞMA SÜRESİ VE ÜCRET

Sosyal Çalışma Programı kapsamında üniversite öğrencileri; Haziran, Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında en fazla üç ay süreyle çalışabilecekler.

Programdan yararlanan öğrenciler; günlük 8 saatten, haftada üç gün çalışacak olup ayrıca program süresinde 5 güne kadar izin hakkı kullanabilecekler. Programdan yararlanan öğrencilerin 3 aylık çalışma süresi ile ilgili sosyal sigorta girişleri ve primleri İŞKUR tarafından yapılacaktır.

Bu program kapsamında çalışan öğrencilere verilecek olan ücret, asgari ücret üzerinden hesaplanacaktır. Çalışılan günlerin toplamının asgari ücret karşılığı hesaplanacak ve bu şekilde ödeme gerçekleştirilecektir. Yani programa katıldığınız günler için asgari ücret üzerinden (günlük 67,36TL) ödeme yapılacak.

HANGİ İŞLERDE ÇALIŞILACAK?

Sosyal Çalışma Programı kapsamında üniversiteli gençler bulundukları şehirlerde, toplumsal faydanın yüksek olduğu alanlarda hizmet sunan kamu kurum veya kuruluşlarında;

Doğanın korunması, Kültürel mirasın restorasyonu, korunması ve tanıtılması, Kütüphanelerin bakımı ve düzeni, Kamu kurumlarının kültürel ve sosyal hizmetlerinin desteklenmesi alanlarında nitelikli işlerde çalıştırılacak.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim