Sağlık Bakanlığınca yürütülen “Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı” kapsamında İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Hitit Üniversitesi öğrencilerine bisiklet dağıtıldı.
Kuzey Kampusu, Rektörlük Binası önünde dün gerçekleştirilen bisiklet dağıtım törenine Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, İl Halk Sağlığı Müdürü Ahmet Barış, İl Sağlık Müdürü İsmail Yücel, Çorum Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ömer Sobacı ve çok sayıda öğrenci ve akademisyen katıldı.
İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Barış, öğrencilerin fiziksel aktivite düzeyinin artırılması amacıyla yürütülen proje kapsamında, ülke genelinde 1 milyon öğrenciye bisiklet dağıtılmaya devam edildiğini belirterek, “Söz konusu proje özellikle obezite ile mücadele ve sağlıklı beslenme alışkanlığı edinilmesi açısından önemli bir uygulama. Bakanlığımızın yürüttüğü bu güzel proje sayesinde çocuklarımızı hareketli bir yaşama alıştırmak ve onlara sporu sevdirmek amaçlanıyor. Obeziteyi önlemenin yolu bilinçli bir toplum oluşturmaktan geçiyor. Bu nedenle sağlıklı bir yaşam için sporu hayatımızın bir parçası hâline getirmeliyiz.” diye konuştu.
Dr. Ahmet Barış ayrıca Kuzey Yerleşkesi’ne bisiklet yolları kazandırılmasından ötürü Rektör Alkan’a teşekkür ederek, “Henüz plânlama aşamasında iken bu yerleşkeye bisiklet yolları düşünüldüğü için Sayın Rektörümüz’e teşekkür ediyorum. Bunun çağdaş yönetim anlayışının bir gereği olduğunu düşünüyoruz. Amacımız sadece Sağlık Bakanlığı olarak bisiklet dağıtmak değil, sağlıklı ve hareketli yaşam kültürünü toplumumuza yerleştirmek. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.
Daha sonra söz alan Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan ise üniversitelerin bulunduğu yöreye örnek olması gerektiğine dikkat çekerek, “Üniversite olarak birçok eğitim faaliyetleri içerisinde olsak da üniversitenin topluma her konuda örnek olması gerektiğine inanan bir yönetim anlayışı ile hareket ediyoruz. Şu an içerisinde bulanmakta olduğumuz Kuzey Yerleşkesi içerisinde 6 km. bisiklet yolu olan bir güzergâh tanımladık. Özellikle Beden Eğitimi Spor Yüksekokulumuzun arka tarafta inşaatı devam eden ve inşallah 1 yıl içerisinde bitmesi hedeflenen binası tamamlandığı zaman bu faaliyetlerimizi daha profesyonel boyutta ele alacağız. Çünkü Üniversite olarak bize düşen, standartların üzerinde iş yapmaktır. Bölgeyi ‘Yeşil Kampus’ olarak belgelendirmek üzereyiz. Türkiye’de çok nadir olan bir konu. Elektriğimizi kendimiz üretiyor, ısınma ve soğutma ihtiyacımızı gideriyoruz. Üniversitemizi her anlamda hem eğitsel hem de alt yapı olarak farklı bir yapılandırmayla yönetmeye çalışıyoruz. Kampüslerde geç kalınmışlığı avantaja çevirdik. 2015 yılının en iyi kampüsünü modelledik. 50-100 yıl sonrasını hesap ederek projelerimizi yapıyoruz. 2 ya da 3 yıl önce daha ortada bu projeler yokken biz üniversitemizin kampüs projesine bisiklet yolu koymuştuk. Böyle bir çalışmanın olması mutluluk verici, Halk Sağlığı Müdürümüz Dr. Ahmet Barış’a teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.
Son olarak protokol üyeleri tarafından bisikletleri verilen BESYO Bisiklet Kulübü üyesi 40 öğrenci, Kuzey Yerleşkesi’nde küçük bir tura çıktı.



(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim