Üniversitenin 7 projesi bulunduğunu ve bu projelerin toplam tutarının 170 milyon 888 bin lira olduğunu dile getiren Rektör Alkan, projelerden en büyüğünün Kuzey Yerleşkesi olduğunu ve bu yerleşkenin toplam alanının 193 ha’a ulaştığını, taşınmazların ise 178 ha kısmının izin ve kamulaştırma süreçlerinin tamamlandığını söyledi.

Kuzey Yerleşke Master Plan çalışmalarının tamamlandığını, revizyon imar planının Çorum Belediyesi tarafından onaylandığını ifade eden Prof.Dr. Alkan, İmar alan içerisindeki taşınmazların tevhid işleminin devam ettiğini anlattı.  2016 yılı aralık ayı itibariyle yerleşkede %34.27 fiziki gerçekleşme sağlandığını belirten Prof.Dr. Alkan, yerleşkenin enerji ihtiyacının 1.2 MW Trijenerasyon Sistemi ile karşılanacağını, 1. Etap inşaatı içinde ihale edilen sistemin Mayıs 2017 içinde yapımının tamamlanmasının planlandığını söyledi.

Yerleşkenin neden iki ayrı yerde olduğunu soranların bulunduğunu anlatan Rektör Prof.Dr. Reha Metin Alkan, yeni yapılan hastanenin o bölgede olması nedeniyle güney yerleşkesinin orada olduğunu ifade etti. Bu kampusun aynı zamanda bir sağlık kampusu olacağını dile getiren Prof.Dr. Alkan, Gazi Üniversitesinde eğitim gören Tıp öğrencilerinin orada eğitim görmeye devam edeceğini, Tıp Fakültesi öğrencilerinin ise bu yıldan itibaren birinci sınıftan alınmaya başlanacağını ifade etti.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim