Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla İl Müftüsü Dr. Ahmet Akın’a bir nezaket ziyaretinde bulundu.
Önceki gün gerçekleşen ziyarette Prof. Alkan’a Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Bıyık, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şaban Haklı ve Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mehmet Evkuran da eşlik etti.
Ziyarette konuşan Rektör Reha Metin Alkan, Üniversite ile İl Müftülüğü’nün başta İlahiyat Fakültesi olmak üzere diğer ilgili birimleriyle ortak çalışmalar yaptığını hatırlatarak, Müftü Dr. Ahmet Akın’ın İlahiyat Fakültesi’nde ders vermeye başlamasının da bunun somut bir göstergesi olduğunu söyledi.
Çorum’daki tüm kamu görevlilerini, meslekî bilgi ve tecrübelerini geliştirmek ve Üniversite’nin sahip olduğu bilgi birikimini paylaşmak üzere lisansüstü programlarına davet eden Rektör Alkan, ayrıca İl Müftülüğü’nün katkılarıyla Kuzey Kampus’e düşünülen ve projesi tamamlanan Üniversite Camisi’nin yapımına en kısa sürede başlanacağını belirterek, “İşbirliğine her zaman kapımız açık. Üniversite Camisi’ne verilen destekten ötürü Diyanet İşleri Başkanlığı ve Müftülüğümüz’e teşekkür ediyorum.” dedi.
İl Müftüsü Dr. Ahmet Akın ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Rektör Alkan ve beraberindekilere teşekkür etti.
Müftülük olarak din görevlilerinin alanlarında uzmanlaşmalarını ve bu yönde lisansüstü eğitim yapmalarını önemsediklerini ifade eden Dr. Ahmet Akın, “Üniversitemizin insan kaynağı yetiştirilmesi konusunda yapmış olduğu çalışmaları büyük bir takdirle takip ediyoruz. Daha önce olduğu gibi bundan sonra da her türlü işbirliğine hazırız. Müftülük olarak bize düşen görevleri yapmaya her zaman hazırız.” diye konuştu.
(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim