Hitit Üniversitesi ve TOKİ arasında düzenlenen protokolle, akademisyen ve idari personelin müracaat edebileceği 320 konutluk yeni bir yerleşim alanı oluşturulacak.
Projenin detaylarını kamuoyuna açıklamak için bir basın toplantısı düzenleyen Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, “Üniversitemiz hızla büyüyor ve buna paralel olarak öğretim elemanı, idari personel ve öğrenci sayımız artıyor. Hem öğretim elemanlarına hem de idari personelimize konut edindirme amacıyla TOKİ ile birlikte proje başlattık ve çok şükür tamamlandı. Farklı tiplerde yapılan konutlar, uygun vadelerle personelimize sunulacak. Hoş bir mimari barındıran güzel bir şehir kuracağız.” diye konuştu.
TOKİ Finansman Daire Başkanı hemşehrimiz Ayhan Karaca, Hitit Üniversitesi Genel Sekreteri Erdal Kanık’ın da yer aldığı tanıtım toplantısında, 64 adet 2+1, 112 adet 3+1 ve 144 adet 4+1 konutların yer alacağı daireler için ön kayıt yaptıran akademik ve idari personel sayısının 286 olduğunu söyleyen Rektör Alkan, Kuzey Kampusu civarında 20 dönümlük alana kurulacak yerleşim yeri arsasının hazineden TOKİ’ye devrinin tamamlandığını ve kısa sürede projelerin tamamlanarak inşaata başlanacağını aktardı.
Herkesin şartlarının eşit olacağının altını çizen Alkan, kendisinin ve yakınlarının konut almak için müracaat etmeyeceğini vurguladı. Hitit Üniversitesi’nin hızla büyüdüğünü ifade eden Alkan, hayata geçirilecek bu proje ile akademik ve idari kadronun konut edindirme projesinden yararlanacağını müjdeledi.
TOKİ Finansman Daire Başkanı Ayhan Karaca ise toplam 320 adet konut, 1 adet cami ve şadırvan ve 1 adet 4 dükkânlı ticaret merkezinin bulunacağı projenin başlangıcından yaklaşık 2 yıl içerisinde tamamlamayı hedeflediklerini söyledi.
Ödemelerin mümkün olduğu kadar taşınma vaktinde olması için plânlama yaptıklarını kaydeden Karaca, binaların 4 katlı olarak özel bir mimari ile tasarlanacağını kaydetti. Karaca, müracaatların Küçük Sanayi Sitesi Halk Bankası şubesine, 31 Aralık 2015 tarihi mesaj bitimine kadar yapılabileceğini sözlerine ekledi.
(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim