Partisinin 15. Kuruluş Yıldönümü dolayısıyla yazılı bir açıklama yapan İl Gençlik Kolları Başkanı Yıldırım, AKP’nin siyasi programının değişmez maddesinin “millet” olduğunu belirterek, ülkeye hizmet noktasında hiç taviz vermediklerini kaydetti.
AKP İl Gençlik Kolları Başkanı Ünal Yıldırım açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“14 Ağustos 2001’de milletin eseri olarak kurulan AK Parti, 15 yıl sonra bugün alnı ak, başı dik milletiyle birlikte doğum gününü kutlamanın heyecanını yaşıyor.

26 Mart 1999’da Üsküdar’dan Pınarhisar Cezaevi’ne doğru yola çıkarken bu şarkı burada bitmez diyerek yola çıkan Erdoğan ile çıktığımız yolculuk nice badireler atlattı. Ama bu badirelerin hiçbiri beraber yürüdük biz bu yollarda şarkısını milletin dilinden düşürmeye muktedir olamadı. Bu harekete gönlünü veren, bu hareket için yüreğini ortaya koyan herkese teşekkür ediyorum.
Adalet ve Kalkınma Partisi’nin 15. yaşının ülkemize, milletimize, demokrasimize ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini Rabbimden temenni ediyorum.

Bu harekete gönül vermiş, emekleriyle bu hareketi yükseltmiş bütün kardeşlerime, bütün dava arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Kutlu yolculuğumuz esnasında kaybettiğimiz bütün kardeşlerimizi hayırla ve özlemle yâd ediyor, Allah’tan rahmet diliyorum, ruhları şad olsun.

Değerli yol arkadaşlarımız Türkiye’nin her yerinde, her şehrinde, her kasabasında, her köyündeyiz. Baştanbaşa ülke sathına yayılmış bir sofradayız, bu sofra öyle bir sofra ki herkes bir arada birlik ve bütünlük içinde...

Her zaman zayıf olanın yanında yer alan milletimiz ile mazlumun yanında olmaya devam edeceğiz.
Bizden önce Türkiye yönetilemiyordu, arabayı atın önüne bağlamışlardı. Türkiye durmuyor, geri gidiyordu. Siyaset koyu bir vesayet altındaydı. Biz açıkça ilan ettik; Türkiye veya Türkiye’de bundan böyle millet siyasetin arkasından gitmeyecek, siyaset milletin arkasından gidecek dedik. Ve dedik ki, bundan böyle Türkiye’de siyaset her zaman milletin içinden, bağrından hayat bulacaktır.
Aldanmamak ve aldatmamak üzere çıktığımız yolda milletimizle daima gönül birliği içinde yol aldık ve mahcup olmadık. AK Parti’nin siyasi programının değişmez maddesi önce millet dedik. Ülkemizden asla hizmet noktasında taviz vermedik. Demokrasi ve özgürlükler alanında yol aldıkça, ekonomimiz büyüdükçe, saygınlığımız artıkça siyasetimiz daha çok kabul gördü. Her seçimde milletimizin güveni daha çok arttı. Millete olan sevdamız, milletin yüreğinde sürekli karşılık buldu.”
(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim