Çorumlu, 10 Nisan 2017 Pazartesi günü Çorum’u onurlandıracak olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı bekliyor. Bu, saygılı, heyecanlı, ama bir o kadar da “umutlu” bir bekleyiş…

Hatırlanacağı üzere, geçmişte Başbakan olarak Çorum’a geldiğinde, Çorum’un “bakan” isteği dile getirilmiş, Erdoğan da “Çorum’un bakanı benim” demişti. Şimdi, Çorum’un da “himaye edeni” “Türkiye’nin Cumhurbaşkanı” olarak geliyor ki, “müjde” umudumuz bir kat daha artıyor.

Çorum, 260 bin nüfusuyla bölgesinin “istikrarlı biçimde” büyüyen, “sanayileşme yolundaki” kenti…Kendi girişimci gücüyle, özverisiyle başlattığı sanayileşme hamlesi, ne yazık ki, 90’lı yıllardan başlayarak adeta “fazla ileri gittin” denilircesine duraksatıldı, sekteye uğratıldı.

Çorumluların Cumhurbaşkanı’ndan beklentilerinin başında, Çorum ekonomisini ayağa kaldıracak ve sanayileşme hamlesinin yoluna devam etmesini sağlayacak desteklerin hayata geçirilmesi geliyor. Orta Anadolu bozkırında yoktan bir “sanayi vahası” yaratan Çorumlu bunu hak ediyor.

Demiryolu, Çorumluların yüz yıllık özlemi. Ankara ile Samsun’u Çorum üzerinden birleştirecek Yüksek Hızlı Tren projesi yürüyor, ama öyle “ağır-aksak” ki, insanlar “Cumhuriyetin 110. yılına yetişir mi acaba?” diye düşünmekten kendilerini alamıyorlar.

Çorum’un “havaalanı” talebi ise, ne yazık ki “kısır” bir tartışmaya hapsolup kaldı. Kısa vadeli çözüm diye Merzifon Askeri Havaalanı’nın sivil hava trafiğine açılması için verdikleri büyük çaba, Çorumluların aleyhine kullanılıyor. İyi niyetin bedeli(!) adeta…

“Merzifon varken Çorum’a havaalanına gerek yok!” diye kestirip atanlar, ya da Çorum’un üçte biri kadar nüfusa sahip kente havaalanı yapabilmek için “uydurulmuş” kriterlerden bahsedenler, bilerek-bilmeyerek Çorum’un hakkını yiyorlar. Üstelik, yarıda kalmış bir havaalanı inşaatı Çorum’un yanı başında dururken…

Sesimizi duyurabildiğimiz takdirde, Sayın Erdoğan’ın Çorumluları anlayacağına, ben şahsen yürekten inanıyorum. Üç ana başlıkta ifade etmeye çalıştığım bu taleplerimizin, başta Çorum Valimiz, Çorum Milletvekillerimiz, Belediye Başkanımız, Ak Parti İl Başkanımız, TSO Başkanımız ve Çorum’un diğer yöneticileri tarafından Cumhurbaşkanımıza iletilmesi, Çorum için tarihi önemdedir. Bir başka deyişle, tarihi bir sorumluluktur.