Bedensel engeli nedeniyle okula ulaşımda problem yaşayan küçük kızı evinde ziyaret eden Dernek yöneticileri, ailenin durumu hakkında bilgi alarak ihtiyaçlarını dinlediler.
Umuteli Derneği Başkanı Ethem Eray Okur ve Yönetim Kurulu Üyeleri Ayşegül Özdemir ile Abidin Erkoçak’tan oluşan heyet, imkânsızlıklar yüzünden bugüne kadar bebek arabasıyla okula götürülen engelli öğrenci için hoş bir sürpriz hazırladı. Dernek yönetiminin girişimleri ile temin edilen tekerlekli sandalye, geçtiğimiz günlerde Seval’e teslim edildi. Dernek merkezinde gerçekleşen programda duygusal anlar yaşayan küçük kız, mutluluğunu annesi ile paylaştı. Umuteli Derneği’ne teşekkür eden Savur Ailesi, duyarlılıklarından dolayı tüm Dernek yöneticilerine şükranlarını ifade ettiler.
Bir grup duyarlı eğitimcinin bir araya gelerek kurduğu Umuteli Derneği, 4 Mayıs 2016 tarihinden bu yana Çorum’da faaliyetlerini sürdürüyor. Ethem Eray Okur’un başkanlığını üstlendiği Derneğin yönetiminde Mehmet Emin Karlı, Abidin Erkoçak, Ayşegül Özdemir ve Seza Tutuş görev alıyor.
Derneğin kuruluş amacı hakkında bilgi veren Eray Okur, “Özel eğitim gereksinimi olan bireylerin ilgi ve yetenekleri doğrultusunda gelişimlerini sağlamak, başkaları ile iyi ilişkiler kurabilen toplumla işbirliği içerisinde çalışan, üretebilen, kendi kendine yeten bireyler olmalarını sağlamak ve toplumda özel eğitime muhtaç bireylere yönelik farkındalık oluşturmak temel amacımız” dedi.
Aynı zamanda zihinsel engelli bireylere yönelik spor faaliyetleri yürütmeyi hedeflediklerini anlatan Okur, henüz yolun başında olduklarını, toplumda engelli bireylere yönelik farkındalık oluşturmak için gayretle çalışmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi. Okur, çalışmaları hakkında detaylı bilgi almak isteyen herkesi Kale Mahallesi 8. Meram Sokak (Şok Market arkası) numara 7’deki Dernek bürosuna beklediklerini ifade etti.



(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim