Konferansa konuşmacı olarak Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Levent Uslu ve hemşehrimiz Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay katıldı.

AK Parti İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ, Kadın Kolları Başkanı Meryem Demir, Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Dr. Ömer Sobacı, bazı daire müdürleri, sendika temsilcileri ve kamu çalışanlarının hazır bulunduğu toplantının açılışını yapan Memur-Sen İl Temsilcisi Ahmet Saatcı, Türkiye’nin en büyük emek hareketi olarak il buluşmalarında 1 milyon 111 bin 111 üye hedefiyle, referandumda “Evet” tercihiyle çalışmalar yürüttüklerini dile getirdi. Evet diyerek yeniden büyük Türkiye hedefi için sorumluluk aldıklarını söyleyen Saatcı, bu ülkede antidemokratik süreçlerin tekrar yaşanmasını istemediklerini anlattı.

Referandum konusunun siyasi parti tekelinde olmadığını belirten Ahmet Saatcı, bütün sivil toplum kuruluşlarını da etkilediğini, “Ondansın ya da bundansın” yaklaşımıyla insanları farklı kulvarlara çekme yarışında olanların hata ettiğini vurguladı.

İstikrarın yakalanmadığı sürece Türkiye’nin bu coğrafyada ayakta kalma şansının azalacağını anlatan Saatcı, “Türkiye istikrarsızlığı kaldıramaz. İstikrarsızlığın yoğun olduğu 38 yıl içinde 37 hükümet var. Türkiye’nin toparlandığı, milletle bütünleştiği dönemler parmakla gösterilebilir.

Hayırı da eveti de söyleyen bu ülkenin vatandaşıdır. Ülkenin istikrarına ve yarınlarına yatırım yapacağız. Evet diyerek umudu büyüteceğiz” dedi.

Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay da konuşmasında bütün amaçlarının Asım’ın neslini yetiştirmek olduğunu ifade etti.

Endişelendikleri zamanlar olduğunu anlatan Turbay, gençleri saçının uzunluğuna, giydiği kıyafete göre yargıladıkları zamanlar olduğunu, gençlerin yanlış ideolojiye yöneltmeye çalışanların olduğunu ancak bu gençliğin 15 Temmuz tarihinde canını hiçe sayıp kendisini tankların önüne attığını söyledi.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim