CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, il ve ilçelerdeki çalışmaları hakkında bilgi almak ve 26-30 Ağustos tarihleri arasında Çanakkale'de düzenlenecek “Adalet Kurultayı” ile ilgili değerlendirmeler yapmak üzere partisinin belediye başkanlarıyla bir araya geldi.

Bilkent Otel’de gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: “Yaz geldi tatil yok. Hepimiz çok çalışacağız. Niçin çok çalışacağız? Çünkü Türkiye’nin umuda ihtiyacı var. Hepiniz bu umudu büyütmek ve yeşertmek zorundasınız. Sonu belli olmayan bir sürecin içerisindeyiz. Her gün yeni söylemler. Toplumu diken üstünde tutuyor. Ama belediye başkanları olarak sizin göreviniz bulunduğunuz beldede halka güven vermektir. Her sorun için başvurulan kişi olmalısınız. Sorunu ne olursa olsun. Belediyenin görev alanı içine girmese dahi o vatandaşın sorunuyla birebir ilgilenmelisiniz. Vatandaş kendisini kimsesiz hissediyor. Oysa bu ülkenin kurucusu ne demişti; ‘Cumhuriyet bilhassa kimsesizlerin kimsesidir’ demişti. Cumhuriyet ve vatandaşa sahip çıkmak hepimizin ortak görevidir. Şunu gururla her yerde söyleyebilirim; eğer bir insan bir kentte yaşamak istiyorsa, huzur içinde yaşamak istiyorsa tercih edeceği kent CHP’li belediyelerin yönettiği kenttir. CHP’li kentler kimliğini korunmuştur. Ranta değil halka hizmet etmiştir. O açıdan biz şimdi bütün Türkiye’yi CHP’li belediyelerin yönettiği bir Türkiye haline getirmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

AK Parti’li Ayhan Oğan’ın “yeni devlet” söylemine de değinerek Türkiye Cumhuriyeti’nin birilerinin önünde diz çökerek, saraylarda zengin sofralarında değil acıyla, kan ve gözyaşıyla kurulduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, adalet yürüyüşünün ardından Çanakkale’de yapacakları kurultayda neden yürüdüklerini toplumun tüm kesimlerine anlatacaklarını, adaletli bir düzeninin fikri altyapısını oluşturacaklarını sözlerine ekledi.

(Mehmet DALAR)

Editör: TE Bilisim