Baro Başkanı Yaşar, 10 Kasım mesajında şöyle dedi:

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk, önderlik ettiği İstiklal mücadelesinin kazanılmasının ardından Cumhuriyeti kurmuş, ardından istikbal mücadelesine de önderlik ederek, ülkeyi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için yoğun bir gayret göstermiştir.

Bu şuurla bugün bizler, istiklal ruhuna ve kuruluş felsefesine sıkı sıkı sarılarak, Cumhuriyetimizin ideallerini ve hedeflerini, aziz milletimizin hayallerini gerçeğe dönüştürmek için aynı heyecanla, azimle çalışmaktayız. Gazi Mustafa Kemal’in ‘en büyük eserim’ dediği Cumhuriyetimiz, 95 yıl boyunca yaşanan tüm badirelere rağmen, gururla, onurla dimdik ayaktadır ve geleceğe her zamankinden daha büyük bir ümitle, daha büyük bir kararlılıkla yürümektedir. 

‘Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir’ sözüyle millet iradesinin üzerinde hiçbir güç tanımadığını belirten Mustafa Kemal Atatürk'ün emaneti olan ‘Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet yaşatmak bizlerin en önemli görevidir.

Bu düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını, canından aziz bildiği vatanı için kanlarını bu toprağa dökmüş şehitlerimizi, bir kez daha saygı, rahmet ve dualarla anıyoruz."

Editör: TE Bilisim