Saadet Partisi Çorum İl Başkanı Faruk Cıdık, Siyonist İsrail Devleti tarafından 14 Temmuz günü Mescid-i Aksa’da 3 gencin şehit edilmesi sonrası yaşanan olaylara sert tepki gösterdi.

İsrail’in yaptığı zulme, uluslararası toplumun sessiz ve duyarsız kalmasının bu ülkeyi daha da vahşileştirdiğini belirten SP İl Başkanı Cıdık, “İsrail’in Mescid-i Aksa’da yaşattığı zulmü lanetliyorum. Başta İslâm âlemi olmak üzere tüm dünyaya, İsrail’in bu vahşetine gereken cevabı vermeleri konusunda uyarıyorum.” dedi.

SP İl Başkanı Cıdık konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu görüşleri dile getirdi:

“BM’de İsrail’in yaptığı zulümlere karşın bir rapor yayınlandı. Ancak rapor baskılar sonucu kaldırıldı. Bu tüm dünya için yüz karası bir tavırdır. Böyle çifte standart uygulamalar ve cılız açıklamalar İsrail’i güçlendiriyor.

Son yaşanan olaylar İsrail konusunda laf söylemenin artık bir anlamı olmadığını gözler önüne sermektedir. Çünkü İsrail gerçekten artık laftan değil güçten anlar hâle geldi. Aksa, sadece Filistinliler’in değil tüm Müslümanlar’ın davasıdır. Bu kutsal mekânı savunmak hepimizin vazifesidir. Ancak buna rağmen Müslüman yöneticilerin bu duyarsızlığı anlaşılır gibi değil. Bize ne oldu? Neden böyle tepkisiz kalıyoruz? Bu sorular hep ortada ancak akla mantığa sığacak bir cevap yok.”

“HER ŞEY BÜYÜK İSRAİL’İN KURULMASI İÇİN”

İslam âleminin bugün yaşadığı acı ve zulümlerin ana nedeninin Ortadoğu’da İsrail lehine kurulan oyunlardan kaynaklandığına dikkat çeken Faruk Cıdık şöyle devam etti:

“Ortadoğu’da oynanan oyunun tek bir amacı var. Bunun dışındaki tüm oyun ve amaçlar buna yardım eder. Bu oyun ve amaç ilk başta İsrail’in kurulmasına yönelikti. O oyun amacına ulaştı. Diğeri İsrail’in güçlenmesi idi o sağlandı. Şimdi de ‘Büyük İsrail Devleti’nin kurulması için çalışılıyor. Bunun için de başta bu bölgenin tahakküm altına alınması gerekiyor. İşte tüm bu yangının sebebi budur.”

“İSRAİL’E GEREKEN CEVAP VERİLMELİ”

AKP Hükûmeti’nin İsrail’le ilişkileri artırmaya dönük girişimlerini doğru bulmadıklarını belirten Cıdık, “Zulüm bitmediği sürece İsrail’le hiçbir şekilde münasebet kurulamaz. Bu yanlıştan acilen dönülmeli. Gazze ablukası kaldırılmadan. İsrail’in, işgal ettiği bölgelerden çıkmadan ve bu bölgelerde yaptığı zararı karşılamadan İsrail ile hiçbir şekilde münasebet kurulamaz. Sadece biz değil hiçbir İslâm ülkesi de kuramaz. ‘Bizim İsrail ile işimiz yok’ demek de yetmez. Bu vahşete karşı gereken tavrı ve cevabı vermek gerekir.” şeklinde konuştu.

“KIBRIS SORUNU 1974’TE BİTTİ”

Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 43’üncü yıldönümünü de kutlayan SP İl Başkanı Faruk Cıdık, “Yapılan harekât ile akan kan durmuş ve adaya barış gelmiştir. Ancak bugün gelinen noktada Kıbrıs’ın teslimiyetçi politikalar nedeni ile pazarlık konusu hâline geldiğini görüyoruz. Bir kez daha söylüyorum Türkiye’nin Kıbrıs sorunu diye bir sorunu yoktur. Var olan sorunlar 1974’te sona ermiştir. Türkiye, Kıbrıs’tan asker çekmeyi değil gündemine almayı, var olanı güçlendirmelidir. Çünkü 2012 yılında silahlanmada 37. sırada olan Rumlar, bugün 7. sıraya yükseldiler. Bir de bunun üzerine halkı silahlandırıp Yunanistan’ın desteği ile Milli Muhafız İhtilal Kuvvetleri kuruyorlar. Soruyorum, acaba bütün bunlar Papua Yeni Gine için mi yapılıyor? Yoksa Rumların ‘Megalo’ ideası için mi?” ifadelerini kullandı.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim