Eylül ayının 12’si ile 15’i arasında yapılması planlanan Uluslararası Kadeş Barış, Eşitlik, Kardeşlik Sempozyumu’nun açılış konuşmasını Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın yapacak. Sempozyum kapsamında verilecek olan barış ödülleri ise programın uygun olması halinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla Çorum’da, aksi takdirde Ankara’da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde verilecek.

Sempozyumla ilgili olarak dün Hitit Üniversitesi Rektörlük Senato Salonu’nda bir basın toplantısı düzenlendi. Ak Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam, Ak Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Prof. Dr. Yaşar Erkan Ersoy ve Hititolog Yrd. Doç. Dr.Özlem Sir Gavaz’ın katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda sempozyumla ilgili bilgi verildi.

 “Bu proje geçtiğimiz yıl yapmayı planladığımız ancak yaşanan olaylar nedeniyle ertelediğimiz bir projeydi” diyen Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan,

Çorum’un Hitit medeniyetine ev sahipliği yapmasından dolayı ayrı bir öneme sahip olduğunu dile getirdi. Üniversite olarak her alanda kente katkı sağlamayı amaçladıklarını belirten Alkan, “Yeni bir üniversite olmamız nedeniyle bina yapmakla beraber esas fonksiyonumuza kavuşmak için her türlü gayreti gösteriyoruz” dedi.

Konuşmasının devamında Antarktika programı hakkında da görüş belirten Alkan, şunları söyledi:

“Sadece 80 milyonluk ülkemiz değil, gönül coğrafyamız da bizden çok şey bekliyor. Ülkemize ve dünyamıza karşı sorumluluğumuzun bulunduğuna inanıyoruz.

Antarktika kıtasında çalışmalarda söz sahibi olabilmeniz için orada bir merkeze sahip olmanız gerekir. O merkeziniz yoksa siz üye ülke olamıyorsunuz. 50 yıl sonra orada söz sahibi olabilmek için şimdiden bilim üssü kurmak gerekiyor. İTÜ’nün başlattığı bu projenin içerisinde bizler de varız. Demek ki doğru yöntemler belirlenirse, doğru araçlar kullanılırsa 300 yılık üniversite ile beraber 15 yıllık üniversite de olsanız pek çok şeyi gerçekleştirebilirsiniz. Önce kendine inanmanız, güvenmeniz ama her şeyden önce hedef belirlemeniz gerekiyor.”

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim