Üniversite ile birlikte Çorum Belediyesi, MÜSİAD Çorum Şubesi ve Çorum İnsani Değerler Platformu işbirliğinde 28-30 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan “Uluslararası Bütün Yönleriyle Çorum” konulu konferans yarın saat 09.00’da Meslek Yüksekokulu’nda düzenlenecek açılış töreni ile başlayacak.
8 oturumda eş zamanlı olarak 5 ayrı salonda 40 programın yapılacağı sempozyumda 158 sözlü ve 3 poster olmak üzere toplam 161 bildiri sunulacak. 100’den fazla bildirinin Çorum dışından gelecek akademisyen ve araştırmacılarca sunulacağı sempozyumda yarın öğleden sonra ve 29 Nisan Cuma ise tüm gün ilimizin tarih, kültür, sanat, mimari, sağlık ve benzeri hemen hemen her alanda konu edildiği bilimsel sunumlar gerçekleştirilecek.
Sempozyum ile Çorum’un bütün kültürel mirasının, sosyo-ekonomik değerlerinin layıkıyla ortaya konulacağı, şehrimizin gelişimi ve geliştirilmesi için önemli bilgilerin paylaşılacağı kaydedilirken, etkinlikler kapsamında 30 Nisan Cumartesi günü ise Çorum ve İskilip gezisi düzenleneceği belirtildi.
Düzenleme kurulundan yapılan açıklamada sempozyum konuları ise şu şekilde açıklandı: “Antropoloji, Arkeoloji, Coğrafya, Dil, Edebiyat ve Halk Bilimi, Dinî ve Tasavvufi Hayat, Eğitim, Ekoloji, Ekonomi, Sanayi ve Ticaret, Etnografya, Jeoloji, Kentleşme ve Mimarlık, Kütüphanecilik, Medya, Müzecilik, Önemli Şahsiyetler ve Eserleri, Psiko-Sosyal Yaşam ve İnsan, Sosyoloji ve Etnoloji, Spor, Tarım ve Hayvancılık, Tarih, Turizm, Sanat Tarihi, Güzel Sanatlar”
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim