Nisan 2015‘de 3’üncüsü gerçekleşen ve 6 farklı ülkeden ve ülkemizin 65 farklı şehrinden katılım alan kongre bu sene de 22-24 Nisan tarihleri arasında Hitit Üniversitesi’nin ev sahipliğinde Hitit Üniversitesi Aktif Yaşam Kulübü ve Gönüllü Genç Girişimciler Derneği organizatörlüğünde gerçekleşecek.
Proje ile ilgili açıklamalarda bulunan Hitit Üniversitesi Aktif Yaşam Kulübü Akademik Danışmanı Prof. Dr. Cemil Hakyemez, “Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan ile yaptığımız görüşmede, her zaman olduğu gibi güçlü bir şekilde bu projenin destekleneceğini ve sahip çıkılacağını gördük. Böyle bir organizasyonu 4. kez ve hep daha ileri taşıyarak yapmanın haklı gururunu yaşamaktayız. Kongremizle alakalı en önemli ayrıntılardan birisi de ekibimizin tamamı öğrencilerden kurulu ve her aşamayı öğrenciler planlıyor biz ise genç arkadaşlarımızla beraber hareket ederek onlarla beraber çalışıyoruz. Tamamen gençlerin yürüttüğü inisiyatiflerin gençlere bırakıldığı bir kongre olma özelliğine sahip nadir kongrelerden birisine sahibiz. Özellikle geçtiğimiz yıl, hem yurt dışı hem yurt içi üniversitelerden aldığımız başvuru sayısı ile Türkiye’nin en etkin kongrelerinden birisi olduğumuzu bir kez daha kanıtladık.
Böyle bilimsel bir projenin güzel Anadolu’muzun en eski medeniyetlerinden Hititlerin başkentinde ve ilk yazılı anlaşma olduğu bilinen Kadeş Antlaşması’nın şehrinde olması da ayrı bir tat vermektedir. Özellikle emek veren öğrenci ve genç arkadaşlarımıza, her an her noktada bize destek olan Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan’a, bu sene de önceki senelerde olduğu gibi bizden desteklerini esirgemeyeceğine inandığımız Çorum halkına ve kongreye katılmak için başvuruda bulunan tüm öğrenci kardeşlerimize teşekkür ederim” dedi. (Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim