Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu’na bağlı Genel Sağlık ve Sosyal Hizmet Kolu Kamu Çalışanları Sendikası İl Temsilcisi Yalçın Çiftçi, 23 Nisan’ın anlam ve önemine uygun şekilde “Ulusal egemenlik” kavramının sahiplenilmesi ve bilinçlerde canlı tutulmasının yaşamsal bir önem taşıdığını söyledi.

Genel Sağlık-İş İl Temsilcisi Yalçın Çiftçi, TBMM'nin 98. Kuruluş Yıldönümü ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dünya çocuklarına armağanı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayan Yalçın Çiftçi, mesajında şunları dile getirdi:

“Her türlü zorluğa rağmen Millî Mücadele’yi ilmek ilmek ören Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs 1919’da Samsun’dan başlattığı Kurtuluş Mücadelesi’ne 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Meclisi’ni açarak devam etmiştir. İşgale karşı teslimiyet sürecinin sonu demek olan 23 Nisan 1920 tarihi bir başka zorlu sürecin başlangıç tarihi olmuştur. Bu millî mücadele süreci, 9 Eylül 1922’de İzmir’de işgalcilerin denize dökülmesiyle zafere ulaşmıştır.

23 Nisan’ın anlamına ve önemine uygun şekilde ulusal egemenlik kavramının sahiplenilmesi, bilincimizde canlandırılması yaşamsaldır.

Bu inanç ve kararlılıkla Cumhuriyetimiz’in kurucusu ebedi önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, mücadele arkadaşlarını, şehit ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyoruz.

Genel Sağlık-İş Sendikası Çorum İl Temsilciliği olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 98. yılını ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyoruz.

Yaşasın 23 Nisan! Yaşasın Tam Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti!”

Yalçın Çiftçi ayrıca bugün saat 13:30’da Kent Meydanı’nda Eğitim-İş Sendikası ile ortak düzenleyecekleri 23 Nisan Şenliği’ne başta çocuklar olmak üzere tüm halkını davet etti.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim