Hitit Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Reha Metin Alkan, İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük ve çok sayıda davetlinin katıldığı panel, Hitit Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından bir konuşma yapan, İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Avrupa Birliği hibelerinin 2004 yılında başlayan bir süreç olduğunu, başlangıçta çok fazla kullanılmayan hibe projelerinin bugün %98-99 oranında kullanılıyor olmasının sevindirici bir durum olduğunu ifade etti. Brüksel merkezli projelerin yaygınlaşmasının hedef haline gelmesi gerektiğini anlatan Büyük, “Yurt dışına gittiğimizde gördüğümüz iyi örnekler, uygulanabilir örnekler, değişim ve dönüşüm noktasında çok önemli katkı sağlıyor. Bugün ülkemizin çok iyi noktalara geldiğini görüyoruz. Ulusal Ajans’tan bizleri bilgilendirmek için gelen değerli Uzmanlarımıza, Sayın Rektörümüze ve siz misafirlerimize teşekkür ediyorum.” dedi.
Hitit Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Reha Metin Alkan da konuşmasında üniversite olarak ürettikleri bilgiyi paylaşmaya çalıştıklarını söyledi. Ülkenin refahı, insanlığın refahı için ne yapılabilir anlamında gayret gösterdiklerini belirten Alkan, bu panelin de yapılan çalışmanın bir örneği olduğunu ifade etti. Konuşmaların ardından Türkiye Ulusal Ajans Uzmanları Vahit Sadal ve Mustafa Yaşar Soydaş birer sunum gerçekleştirdi.



(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim