Olay önceki gün Ulukavak Mahallesi Mavral Sokak'ta meydana geldi. Belediye ekipleri tarafından Mavral Sokağa yapılan ve yolun ortasına döşenen metal, plastik dubalar esnafı kızdırdı. Esnaf durumu Muhalle Muhtarı Hanefi Özdemir'e bildirdi. Bölgeye gelen Muhtar Özdemir, görevlilere dubaların esnaflara zarar vereceğini ve kaldırılmasını talep etti. Görevliler dubaları kaldırmayınca Özdemir, telefonla Belediye Başkan Yardımcısı Remzi Çöplü ile görüştü. Buradan da olumlu bir cevap alamayan Özdemir, dubaları tekmeleyip kaldırdı.

Kalabalık bir grup ile dubaların döşendiği alana gelen Muhtar Özdemir burada yaptığı açıklamada, böyle bir çalışmanın esnafa da sürücülere de zarar getireceğinin belirterek şunları söyledi. “Belediye ekipleri tarafından bir caddeye yapılan ve yolun ortasına döşenen metal, plastik dubalar çevre esnafına da zarar verir. Esnaf sıkıntı yaşar. Bu caddede yoğun bir trafik akışı var. Dubalar konulduğu zaman trafik tıkanması oluşacak ve trafik kazaları yaşanacak. Belediye trafik akışının sağlıklı bir şekilde akışını istiyorsa bu duba ile olmaz. Akşemseddin Caddesi’ndeki bölge bir an önce trafiğe açılması gerekir.

Ben dubalar döşenirken Başkan Yardımcısı’nı aradım ve durumu izah etmek istedim. Oysa kendisi bana kim olduğumu sordu. Bende “Seçilmiş bir muhtarım ve halkımın sorunu var. Ben muhtar olarak bu sorunu ortadan kaldırmak için buradayım. Bu dubalar yüzünden araçlarıyla alışverişe gelen insanlar kısa süreliğine de olsa araçlarını park edemeyecekler. Hatta esnaf da yük indirme bindirme işini yapamayacaklar. Buraya gelmeniz gerekiyor” dedim. Oysa kendisi bu söylediklerimi dikkate dahi almamıştır. Şimdi ben buraya geldim o da gelsin. Birlikte bir çözüm üretelim” dedi.

Bölge esnafı ise yolun ortasına duba döşenmesinin kendileri için hiç iyi olmayacağını ve müşteri kaybının yanı sıra yük indirme ve bindirme de sıkıntı yaşayacaklarını belirterek bu çalışmanın bir kez daha gözden geçirilmesini istediler.

Öte yandan Ulukavak Mahallesi Muhtarı Hanifi Özdemir, döşenen dubaları ayaklarıyla tekmeleyip dubaları kaldırması bir işyerinin güvenlik kamerasına an be an yansıdı.

(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim