Belediye Basın Birimi tarafından yapılan açıklamaya göre, 2009 yılından beri 125 semt parkı yapan Çorum Belediyesi, yeni dönemde de park yapım çalışmalarını sürdürüyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler Ulukavak Mahallesi’nde 6 yeni park yapacak.
Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, Ulukavak Mahallesinde üst yapı çalışmalarına ağırlık verdiklerini vurguladı. Her yaştan insanın hoş vakit geçirebilecekleri parklar inşa ettiklerini dile getiren Zahir, Ulukavak’ta yapacakları parklarda da çocuk oyun alanları, havuzlar, kamelyalar, EPDM kauçuk yürüyüş yolu ve fitness alanlarının yer alacağını kaydetti. Yaptıkları parklarda her gün binlerce kişinin sağlıklı bir yaşam için spor yapma imkanı bulduğunu dile getiren Zahir, yeniden yaptıkları tüm parkların birer spor merkezi haline geldiğini belirtti.
Özgürevler 2. Sokak, Köprübaşı 30 ve 31. Sokak ve İkbal Taksi Durağı yanında yapılan parkların tamamlanarak hizmete sunulduğunu, Selimiye 1. Sokak’ta yapılan parkta da bitkilendirme çalışmalarının yapılacağını dile getiren Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, “Tekceviz 7. Sokak'ta bulunan Adnan Menderes Parkı’nı da tamamen yeniledik. Akpınar 1. Cadde’ye de yeni bir park yapılması için çalışmalara başlayacağız” dedi.



YOL VE KALDIRIMLAR DA YENİLENİYOR

Ulukavak Mahallesi’nde yol ve kaldırım yapımı çalışmalarına tüm hızıyla devam ettiklerini söyleyen Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, bazı sokak ve caddelerde bozuk olan yol ve kaldırımların yenilenmesi için çalışmalara başladıklarını belirtti.
Sakarya Cadde ve Sokaklar, Atalay 1. Cadde, Akpınar Caddesi ve Çatalhavuz Sokak'ta kaldırım yapım çalışmalarının tamamlandığını vurgulayan Alper Zahir, “Sakarya 3. Cadde, Kunduzhan Caddesi, Akpınar 2. ve 3. Sokaklar Ölçek 6. Sokak'ta yol ve asfalt yapımı çalışmalarımızı tamamladık. Eşref Hoca Caddesi, Köprübaşı Caddesi 8., 12. ve 31. sokaklar, Sakarya 14. ve 21. Sokak'ta, Atalay 1. ve 14. Sokak'lar da hazırlıklarımız devam ediyor” dedi.



“ULUKAVAK BÖYLE HİZMET GÖRMEDİ"

Ulukavak Mahallesi Muhtarı Hanefi Özdemir, Çorum Belediyesi tarafından mahallesine yapılan hizmetlerden çok memnun olduğunu söyledi. Özdemir, “Mahallemizde şu anda Belediyemizin yoğun bir çalışması var. Bu konuda öncelikle Belediye başkanımız Muzaffer Külcü, Başkan Yardımcısı Alper Zahir olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Ulukavak Mahallesi şimdiye kadar böyle hizmet görmemişti. Mahallemizin her yeri inşaat halinde. Park, yol ve kaldırımlarımız yeniden yapılıyor” diye konuştu.


Editör: TE Bilisim