Ulukavak Anaokulu öğretmenleri, “Doğadan Öğreniyorum” projesi kapsamında 2018-2019 öğretim yılı boyunca her hafta öğrencilerini bir geziye götürerek, doğadan öğrenmelerini sağlamaya karar verdi. Proje kapsamında, Sıklık Tabiat Parkı, Kentpark ve Hıfzı Veldet Velidedeoğlu Parkı gibi ilimizin park ve mesire yerlerine doğa yürüyüşleri düzenleyen okul, son gezisinde farklı bir etkinliğe imza attı.

Çorum – İskilip Yolu 10. kilometrede bulunan Kip Tavukçuluk firmasını ziyaret eden öğrenciler, yumurta sofralarına gelmeden önce geçirdiği süreci adım adım gözlemledi. Firma yetkililerinden Mehmet Kip’in rehberlik ettiği gezide önce tavukların arasına giren öğrenciler, tesisin bu bölümünde tavukların nerede tutulduğunu ve nasıl yumurtladığını, yumurtaların nerede biriktirildiğini incelediler. Yumurtaların tesisin diğer bölümlerine geçirilmesinde kullanılan tünelleri gördüklerinde şaşkınlıklarını gizleyemeyen öğrenciler, bazı yumurtaların tünellerden düşmesi üzerine kısa süreli bir panik yaşadılar ve bu durumu hemen eğlenceye dönüştürdüler.

Öğrenciler, kalite kontrol ve paketleme bölümünde yapılan işlemleri de inceledikten sonra, Kip Tavukçuluk firmasının kendilerine hediye ettiği birer paket yumurta ile tesisten ayrıldılar.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim